Отбелязват Световния ден на водата в Кърджали с общоградски празник

Поход на водата, състезания и викторини са само част от предвидените мероприятия

министър Искра МихайловаУтре, 22 март, министър Искра Михайлова ще открие общоградски празник по повод Световния ден на водата  в Кърджали. Инициативата се провежда в рамките на Националната кампания на Министерство на околната среда и водите под надслов „Всяка капка си струва“, съобщиха от пресцентъра на МОСВ.

Събитието ще се състои от 12.00 часа, в Градската градина пред Паметника на освободителите. Организира се от МОСВ, Басейнова дирекция за управление на водите в Източнобеломорски район-Пловдив и Община Кърджали.

Празникът ще започне с Поход на водата, в който ще се включат ученици от екоклубове към училищата в Кърджали и областта и членове на Младежкия воден парламент. Те ще изминат разстоянието от кв. „Възрожденци”, по новия мост над  Водното огледало  на  река Арда до Градската градина, като по този начин ще изразят съпричастността си към милионите им връстници от цял свят, които са принудени ежедневно да изминават километри до източници на прясна вода.

В програмата са предвидени състезания, музикални изпълнения и викторини, свързани с водата и опазването й. Градската градина ще бъде превърната в своеобразна сцена на детското творчество и умения. Участниците ще могат да се включат в артработилница с отпадъчни материали, а почитателите на фотографското изкуство да разгледат изложбата на Клуба по фотография към Обединен детски комплекс. Учениците от екологичните клубове на ГПЧЕ „Христо Ботев” и СОУ „П.Р.Славейков” ще участват в забавно състезание, където ще премерят сили и умения.

 

 

Споделете: