Откриват Център за настаняване от семеен тип за възрастни хора в с. Репляна

Министър Младенов ще посети три социални обекта в община Чупрене, област Видин

Днес, 14 февруари, министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов ще посети три социални обекта в община Чупрене, област Видин, съобщиха от пресцентъра на министерството.

В читалище „Христо Ботев“ на  село Ружинци министърът ще се срещне с местните структури на МТСП, а след това ще бъде извършено ритуално зарязване на лозя в местността.

От 13:00 ч. в село Репляна (ул. „Първа“ №16) ще бъде официално открит  Център за настаняване от семеен тип (ЦНСТ) за възрастни хора с умствена изостаналост.

Програмата на министър Младенов в областта ще продължи с посещение на Защитено жилище за хора с психични разстройства в село Чупрене (ул. „Асен Балкански“ №8) и Център за настаняване от семеен тип за хора с психични разстройства в село Долни Лом (ул. „Димитър Благоев“ №44).

На събитията в общината ще присъстват заместник-министърът на труда и социалната политика Валентина Симеонова, изпълнителният директор на Агенцията по заетостта Камелия Лозанова, заместник-областният управител на област Видин г-жа Елка Георгиева, кметове и народни представители от региона.

Споделете: