Първата площадка за стрийт фитнес вече е факт в Стара Загора

Модерният  гимнастически салон на открито е разработен от българска фирма, консултирана от легендарния гимнастик Йордан Йовчев

Първата в България площадка за стрийт фитнес бе официално открита в Стара Загора,  съобщиха от пресцентъра на общината.

Участникът в шест олимпиади и зам.-министър на спорта в служебния кабинет Йордан Йовчев проведе среща със старозагорските си почитатели, пред които демонстрира възможностите на първата в страната площадка за стрийт (уличен) фитнес с модерно оборудване, разработка на българска компания, която се намира в двора на Професионалната гимназия по електротехника „Георги Раковски“ в Стара Загора.
Площадката  бе официално открита от кмета Живко Тодоров.
Модерното съоръжение, което е истински гимнастически салон на открито, е разработено от българска фирма, консултирана от легендарния български гимнастик Йордан Йовчев.

На територията на София ще бъдат изградени 20 такива площадки, има много заявки от различни градове в страната, но първата е в Стара Загора, поясни Цветан Георгиев от Министерството на физическото възпитание и спорта. Според него това е поредната инициатива, която потвърждава, че Стара Загора е най-спортният град в България.

Близо 2000 ученици от близките 5 училища, както и всички желаещи от квартала ще могат да ползват площадката по всяко време, съобщи Пенка Чавдарова, началник на общинския отдел „Образование, младежки дейности и спорт“.

Венцислав Славов от фирмата, изградила площадката, пожела младите хора да спортуват с удоволствие и да пазят съоръжението, за да могат да го ползват дълго време. Той благодари на общинските съветници Пламен Йорданов и Николай Диков, които са съдействали за осъществяването на проекта.

Откриването на площадката се превърна в истински спортен празник за младите хора, които демонстрираха впечатляващи умения на различните уреди. Повече от три часа те изпробваха мускулите си и възможностите на новата придобивка.

Споделете: