Първото кръстовище на 2 нива в столицата вече работи

Метален мост с дължина 80 м вече свързва две части в кв. Младост

Първото от новите кръстовища на две нива в столицата – при бул. „Андрей Сахаров”- бул. „Андрей Ляпчев”, от днес вече е в експлоатация.

Изпълнени са не само пътна настилка и нова естакада, но и продължение на ул.”Свети Киприян” към ж.к.”Младост” 2, нова канализация от 700 м, реконструиран е над 400 м водопровод, изградени са тротоари, улично осветление. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при посещение на кръстовището.

Възложител е Столична община. Изпълнител е сдружение „Трейс Виа” с водещ партньор „Трейс Груп Холд” АД и партньор „Виа план” ЕООД.

Това е първото от петте нови кръстовища на две нива, които Столична община изгражда със средства от Европейска инвестиционна банка. Цялата стойност на обекта е 8 857 104 лв., като по думите на кмета в рамките на тези средства са реализирани както работите по новото кръстовище с моста, така и изграждането на ул.»Свети Киприян», с което е реализирана икономия от 2.5 млн. лева.

С изпълнението на кръстовището се осигурява алтернатива на бул. “Александър Малинов” връзка между кварталите “Младост 1” и “Младост 2”, с което ще се облекчава изключително натоварения трафик по бул.„Александър Малинов” и отклоняване на трафика от бул. «Цариградско шосе» преди бул. «Александър Малинов». Кръстовището осигурява и по-бърза връзка с бул.»Цариградско шосе» при 4-ти км и центъра на града, посочи заместник-кметът по транспорт Любомир Христов.
Мостовото съоръжение по бул. „Андрей Сахаров” е метална сглобяема конструкция с дължина 80 м и свързва двете части на „Младост».

Споделете: