10 дни до старта на Sofia Open

Милош Раонич – инат и отдаденост по пътя към върха

Само 10 дни ни делят от старта на най-голямото спортно събитие в България за 2020 година – тенис шоуто Sofia Open.

Куп звезди от световния тенис елит пристигат в София и ще играят пред българска публика в „Арена Армеец“ от 7 до 14 ноември. Страната ни е една от малкото в света, които ще имат честта да приемат турнир от календара на АТП след прекъсването на тура. И то какъв турнир?! Отново най-силният от категория АТП 250 за годината!

Продължаваме рубриката „Звездите на Sofia Open 2020“. Нека заедно се запознаем с любопитни факти за тях и да отброяваме с нетърпение дните до старта! 

Милош Раонич е роден в столицата на Черна гора – Подгорица. Той е третото дете на Душан и Весна Раонич, които по професия са инженери. Когато Милош е едва тригодишен, семейството му емигрира в Канада в търсене на възможности за работа.

За първи път бъдещата тенис звезда стъпва на корта на шест години по време на лагер. Минават още две преди да помоли баща си да започне да тренира. Тогава треньорът Кейси Къртис е скептичен, че от момчето ще излезе нещо и първоначално не иска да работи с него. Но след като Милош прекарва два месеца в ежедневни тренировки с баща си и машина за подаване на топки, Къртис се убеждава, че такава отдаденост заслужава внимание.

Всъщност Раонич демонстрира подобно отношение към всичко, с което се занимава. Той завършва училище с 82% успеваемост.

Първата титла за канадеца идва през 2011 г., а любимата му настилка е хард. Големият му идол в тениса е Пийт Сампрас, като канадецът пази записи от всички двубои на своя кумир.

Любопитното е, че Милош е голям фен на спорта и извън тениса. Не пропуска мач на любимия си футболен отбор „Барселона“, а когато е у дома посещава срещите на бейзболния „Торонто Блу Джейс“, хокейния „Торонто Мейпъл Лийфс“ и баскеболния „Торонто Раптърс“. През 2016 г. дори взе участие в баскетболня Мач на знаменитостите.

Член е на годишната селекция на списание „Форбс“ за успели млади хора „30 под 30“ за 2017-а. В свободното си време обича да гледа филми и да излиза с приятели.

Споделете: