Какво трябва да знаят и спазват феновете на Sofia Open 2020

Звездният посланик Юлиан Вергов представя задължителните мерки за зрителите

Турнирът в София ще протече при строг контрол, спрямо действащите разпоредби и специален медицински протокол на АТП

Sofia Open 2020 ще се проведе пред публика – с ограничен брой фенове, при настаняване на зрителите най-малко през две седалки, при спазване на физическа дистанция от 1,5 метра и задължително носене на защитни маски за лице. Заповед № РД-01-626/27.10.2020 г. на министъра на здравеопазването потвърди, че български фенове на тениса ще имат възможност да се насладят на тенис на най-високо ниво при задължителното спазване на всички мерки.

Видеоhttps://www.facebook.com/watch/?v=374498157227091

Организаторите на турнира от категория 250 на АТП обръщат внимание, че успоредно с възможността български зрители да наблюдават на живо куп звезди на световния тенис, имаме и общата отговорност да пазим общото здраве и да покажем на света, че българската публика може да бъде за пример.

Освен всички противоепидемични мерки и действащи разпоредби в България при организирането на Sofia Open 2020 се следва и строг медицински протокол на АТП, разписан на 54 страници, съдържащи правила за провеждането на турнира с един основен акцент – опазване на общото здраве.

КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЯТ И СПАЗВАТ ФЕНОВЕТЕ

Дисциплина, дистанция и дезинфекция са задължителни по време на турнира.

Звездният посланик на Sofia Open 2020 Юлиан Вергов засне специално видео – какви противоепидемични мерки ще трябва да спазваме стриктно пред и в залата. Актьорът лично онагледи как всеки, закупил си билет, трябва да бъде постоянно с предпазна маска на лицето – пред и в залата, на дистанция от „две крачки“,  да се дезинфекцира на входа, където ще се мери и температурата, а също така да се сяда на отстояние от две места на трибуните в „Арена Армеец“.

Любимият от малкия и големия екран актьор Юлиан Вергов за втора поредна година е в звездния отбор посланици на Sofia Open.

През 2019-а той внесе много колорит и хумор не само с видеата предшестващи турнира, но и с присъствието си в залата в компанията на свои колеги.

Дни след като по кината излезе последният филм с негово участие „Пепел върху слънцето“, сега Вергов се настройва на тенис вълна и е готов за много емоции около корта на петия и най-силен Sofia Open. Но този път има и най-важната мисия, показвайки лесните, но задължителни за спазване мерки от феновете, за да пазим всички здравето си. Както би казал самият Юлиан Вергов: „Благодарим ви!“

Цветана Пиронкова, Юлиан Вергов и още звездни посланици (кои са те ще разберете скоро) на Sofia Open 2020 ще бъдат в залата и ще бъдат за пример – каквито трябва да сме всички.

Затова още веднъж да припомним най-важните стъпки за феновете:

  1. Закупувайки билет, той е персонален, с вашето име.
  2. Носенето на предпазна маска е задължително – пред и в залата.
  3. На входа на „Арена Армеец” ще ви бъде измерена температурата с безконтактен термометър.
  4. Дезинфекцирайте се и на трибуните спазвайте задължителна дистанция от две седалки!

ОЩЕ ЗА СТРИКТНИТЕ ПРОТИВОЕПИДЕМИЧНИ МЕРКИ

Като част от специалните противоепидемични правила и мерки на АТП за провеждане на надпревара от тура са отменени всички събития с тенис звездите извън мачовете им от турнира.

Забранени са сесиите за автографи, раздаването им при напускане на корта и нито един човек от публиката не може да бъде в контакт с тенисист, участващ в турнира. Самите играчи и представители на щабовете им са задължени да спазват дистания от 2 метра при придвижването си до корта. А самото движение на играчите е ограничено и според предварително оповестен план.

Организационният екип на Sofia Open 2020 подлежи на постоянно тестване с PCR.

Всички, включително и играчите, влизат в залата след задължително измерване на температурата с безконтактен термометър и след предоставяне на задължителен за попълване (онлайн) здравен въпросник.

Турнирът има и специално назначено медицинско лице – Tournament Infection Control Officer (TICO). Той получава и данните от задължителния за попълване здравен въпросник преди всяко влизане в залата с цел превенция, а също така и контролира процеса на задължителен COVID-19 тест контрол.

Споделете: