„Идеалната хотелска баня“ e темата на 14-тото издание на конкурса Ideal Standard Баня на годината 2017

Нови изисквания, нови критерии и на нов сайт ще се подават проектите до 7 февруари 2018

 

Проектите в 14-тото издание на конкурса „Ideal Standard Баня на годината 2017“ ще бъдат подавани на съвсем  нов сайт –  www.thebathroom.bg.

Участниците могат да изпращат проектите си до 7 февруари 2018 г..

Темата на конкурса е „Идеалната хотелска баня“. Тази тема е важна по следните причини:  днес посетителите имат особено високи изисквания по отношение на баните в хотелите. От гледна точка на хотелиерите банята трябва да е стилна, да позволява бързо и лесно почистване; трябва да е функционална и с дълъг експлоатационен живот; трябва да съчетава ергономичен дизайн с функции за пестене на вода и енергия, което да спомага за намаляване на разходите.

Проектирането на хотелските бани е труден процес и изисква помощ, която Ideal Standard може да предостави с продукти и с експертни съвети.

Участниците в конкурса могат да подават проекти в две категории „Баня в бизнес хотел“ и „Баня във ваканционен хотел“.

В конкурса Ideal Standard Баня на годината 2017 могат да участват архитекти, дизайнери и студенти без ограничение на възрастта. Участието може да бъде индивидуално или колективно.

Проектите за участие трябва да бъдат разработени върху предварително зададена подложка на хотелски модул и за двете категории.  Подложката може да бъде изтеглена от сайта   www.thebathroom.bgв секцията „Участие“.

В условията за участие са включени още изисквани за: аргументация на използваните продукти и елементите на дизайна и спазване на нормативните изисквания при проектиране на хотелски бани.

Нови са и критериите, по които ще се оценяват проектите:

  1. Постигнат хармоничен и цялостен образ на интериора.
  2. Енергоефективни решения за баня чрез продуктите на Ideal Standard.
  3. Организация на пространството и ергономичност.
  4. Реализуемост и приложимост на проекта.

В новото издание на конкурса Ideal Standard Баня на годината 2017 жури ще бъдат: арх. Борислав Игнатов, доц. д-р арх. Мария Давчева, арх. Гергана Милушева, арх. Радина Гешева, арх. Пламен Братков, арх. Пенка Станчева, Иван Гроздев, Георги Дучев, проф. д-р инж. арх. Пеньо Столаров, арх. Ирина Тамбукова, Светослав Тодоров, Красимир Капитанов.

Гласуването на журито в конкурса е от 8 до 20 февруари 2018 г., а на публиката от 21 февруари до 8 март 2018 г.

На официално събитие на 16-ти март ще бъдат връчени наградите на журито, публиката и специалните призове.

Приз Ideal Standard Баня на годината получава проектът, събрал най-много точки след анонимното гласуване на журито за всяка от категориите. Наградата е участие като специален гост на събитията на Ideal Standard по време на Milano Design Week  (April 17 – 22, 2018 г.) и посещение на изложението Salone del Mobile Milano.

Във всяка категория след гласуване на публиката се определя и наградата на публиката „Ideal Standard Баня на публиката“, като наградата е – уикенд за двама в SPA хотел в България. Победителите във всяка категория се определят от максималния брой на гласувалите онлайн за съответния проект.

Специални награди по традиция връчват партньорите на конкурса и екипът на шоурум TheBathroom. След приключване на конкурса, чрез томбола се определят 20 имена от гласувалите online и получават предметни награди от Ideal Standard.

 

Споделете: