2020 г. ще премине под знака на „Синя хармония“!

Ефектният красив нюанс на синьото бе избран за  цвят на България за 2020 г.

„Синя хармония“ – този прекрасен нюанс на синьото бе избран за Цвят на 2020 година. Това ще бъде цветът, който ще определя тенденциите и предпочитанията в интериорния дизайн и архитектурата през следващите 12 месеца в България.

Изборът на актуален за България „Цвят на годината“ е инициатива на „Оргахим“, която се провежда за 5-ти път и дава погледа на професионалната гилдия към възможностите за работа с цветовете. Целта й е да зададе локален тренд, който да подпомага потребителите в избора на бои и материали за декорация.

В инициативата по традиция участват водещи интериорни дизайнери, колористи, блогъри, артисти за съвременното градско изкуство.

Тази година „Оргахим“ разшири концепцията на „Цвят на годината“, като покани нови партньори и участници – дизайнери и производители на паркети, плочки, подови настилки, които допълниха палитрата от професионални общности, ангажирани с оформлението на дома, обществените сгради и откритите зони.

„Хората, които творят и мислят в цветове, са в най-различни професионални сфери – дават философията за градски облик, дрехи и лично пространство, удоволствие и свободно време. Всички те присъстваха в кампанията със своята гледна точка, енергия и вдъхновение, за да помогнем заедно на хората в избора им на цветове и визия за пространствата около тях“, каза Емил Кунчев – маркетинг мениджър на „Оргахим“.

Според експертите, участвали в уъркшопа, тенденциите през следващата година ще бъдат свързани с вдъхновение, спокойствие и искреност в общуването, но и със самочувствие, увереност и концентрация. Това ще ни донесе едновременно жизненост и баланс, а цветът, който ги олицетворява, е „Синя хармония“.

Изборът не е случаен – в редица проучвания в Европа и Съединените щати синьото е цветът, който най-често се свързва с хармония, вярност, разстояние, безкрайност, въображение, но и с интелигентност, знания, спокойствие и фокус.

„Синият цвят изразява характер, смелост и увереност. Той е категоричен, но и адаптивен, като стабилен партньор в различни цветови комбинации“, каза Миглена Стумбова – интериорен дизайнер  от студио ШкафА – интериорни концепции. По думите й „Синя хармония“ се съчетава много добре с тоновете шафран, яйчена черупка, дъб, месинг, керемида, марсала.

Възможностите за трансформиране на дома, които този цвят в комбинации разкрива, са разнообразни и благодатни за работа както за професионалисти, така и за любители. Въображението може да тръгне в най-различни посоки, но винаги ще се връща към стабилността на синьото и усещането за хармонична основа, балансирани от свобода и въздушност. Това е духът на 2020-та година – вдъхновението, което ще изпълва пространството във и около нас.

 

Партньори на „Оргахим“ в избора на Цвят на 2020-та година са: Студио ШкафА – интериорни концепции, интериорни студиа Voood, PD studio и ATG design, KAI Group, Kronospan, Visionary – визуални изкуства в градска среда.

 

Споделете: