30-ти ноември – денят на първия Аctive Hour в света

В първия по рода си глобален час за спорт могат да се включат всички!

Включете се и вие, за да направим заедно България по-активна!

На 30 ноември, събота, ще се проведе  първият по рода си глобален час за масов спорт, в който вече се включиха над 4600 българи. Инициативата призовава всички български граждани да спортуват между 12:00 и 13:00 часа на този ден, за да се обединят и така да вдъхновят всички останали да се раздвижат.

По данни на Националния център по обществено здраве и анализи, 54% от българите над 20-годишна възраст са с наднормено тегло. В същото време национално представително проучване сред деца между 6 и 19 години в България показва, че само 24% oт децата са активни поне 60 минути на ден, а всяко трето дете е с наднормено тегло.

Active Hour предлага лесно решение за справяне с този проблем.

Какво ще се случи на 30.11?

В рамките на този час всеки може да потича в парка, да поиграе любимия си спорт, да направи фитнес упражнения вкъщи или просто да се разходи. Най-важното е да активизира любимите хора около себе си – приятелите, половинките, роднините, децата – и заедно да се раздвижат за 60 минути. Събитието няма точно определено място, защото така всеки сам може да избере как и с кого да спортува.

Защо?

Учени от Великобритания наскоро откриха, че средно 60 минути от умерено до енергично физическо натоварване на ден би могло да повиши оценките на децата в училище с една единица. Така, 60 минути спорт на ден са достатъчни да подобрят не само физическото здраве, но и успеха.  Затова Active Hour си поставя амбициозната цел да мотивира населението на България да  води по-активен начин на живот като започне с 60 минути от съботата на 30.11.13.

Как да се включим?

Хиляди активни българи се включват в сайта на каузата –  www.activehour.bg, където в реално време се отчита колко общо човека са я подкрепили.

Какво се очаква?

Целта пред организаторите е да се съберат десетки хиляди последователи, които заедно да вдъхновят още по-голяма част от населението. Предвижда се инициативата да стане дългосрочна и да се превърне в глобално движение по подобие на Earth Hour.

Награди?
Всеки може да снима своя първи Аctive Hour и да получи персонализирана грамота за участие.
Повече информация на www.activehour.bg.

Включете се и вие, за да направим заедно България по-активна!

Споделете: