Адриан Андреев: Специално е да играя в София. Надявам се да играя още много турнири в България

Мога да извлека много позитиви от мача с Милман и да напредвам – 

така Адриан Андреев коментира участието си на Sofia Open 2020.

19-годишният български талант загуби в два сета от опитния австралиец.

Джон Милман игра доста добре. Беше доста равностен първи сет. Там имах възможност да направя нещо – може би дори да взема сета или да бъде поне малко по-завързан. Един пробив реши първия сет. Във втория започнах да допускам повече грешки. Като цяло не съм доволен от него. Но мога да извлека много позитиви от мача ме срещу Джон Милман и да напредвам във всяка сфера. Страхотна възможност е да играеш срещу подобен противник, защото той може да те научи на много неща, може да видиш къде имаш да работиш. Като цяло това е много полезен мач. Със сигурност Милман е един от най-добрите, срещу които съм играл. Класен играч, който може да ме научи на доста неща. И като цяло съм доволен от това, което ще мога да извлека за себе си след загубата„, коментира Адриан Андреев.

Със сигурност първият сет можеше да е много по-оспорван. Той ме проби, когато ударих воле в центъра на корта. Допуснах грешки в ключови моменти като при 5:3 и 0:30. При 15:30 имах форхенд, при който можех да направя много повече, но аз го сбърках.  Имаше доста ключови моменти, които можех да използвам и мачът да се развие в друга посока – поне за първия сет„, добави той.

Винаги е приятно да играеш вкъщи, близките те гледат. Баща ми, дядо ми, баба ми… С майка ми съм навсякъде, тя винаги е до мен. Но наистина е специално да играя в София и се надявам да продължат да се правят такива силни турнири, за да се развива българският тенис, и аз да имам възможността да играя още много турнири в България„, каза още Андреев.

 

 

Споделете: