Здравословният начин на живот с материали на Баумит през погледа на студентите!

Баумит отново си партнира с международната студентска организация AIESEC* във форума “Business in Practice”

Точно на най-красивият пролетен празник – Цветница, компанията Баумит България бе отново партньор на международната студентска организация AIESEC* във форума “Business in Practice”.

Тази година 29 студенти от различни университети се записаха за участие в решаване на бизнес казус на Баумит. Желанието на младите хора бе да се сблъскат с реална задача от професионалния живот и да премерят сили за успешното й решаване.

Задачата, която екипът на Баумит постави на студентите, се оказа много интересна за тях. Те трябваше да създадат рекламна кампания за трите стълба във философията на Баумит за здравословен живот – «Първо изолирайте», «Солидните елементи са важни» и «Ценностите на интериора».

Тези три стълба за връзката между Баумит материалите и здравословното обитаване бяха подробно обяснени в презентацията на д-р инж. Красимир Делов – главен технолог на Баумит България.

Разделени на три групи студентите  трябваше да разберат в детайли качествата на продуктовите групи и да създадат стратегия за рекламна кампания насочена към целевите групи – архитекти, търговци, строители, инвеститори и крайни клиенти.

Отборите работиха сериозно и със забележителен ентусиазъм. Повече от 4 часа продължиха дискусиите по рекламните стратегии, насочени към различните целеви групи.

Като най-изчистена  откъм идеи беше презентацията на отбор «Кокиче». Те развиха своята рекламна кампания за важността на масивните елементи под мотото «Живей здравословно! Започни от дома си!».

С най-многобройни идеи за необходимостта от топлоизолиране бе презентацията на отбор «Ива», който работи със слоганите «Изолирай стреса» и «Повече Баумит, повече здраве».

На отбор «Слънце»  се падна задачата да разработи кампания за изтъкване на възможностите на интериора за здравословното обитаване. Неговият слоган беше: «Здраве, грижа и комфорт не са мит с Баумит».

Отбор „Слънце“: Райна Димова – СУ, Радмил Добрев – УНСС, Никола Перпериев – ТУ, Гергана Козарева – УНСС, Николета Пенева – НБУ, Деница Пеянска – УНСС, Десислава Иванова – НБУ, Михаела Иванова - СУ

Журито на Баумит в състав инж. Надя Начева, инж. Красимир Делов, инж. Огнян Цонков и Юлия Димова  анализира представянето на отборите, обърна внимание на недостатъците и изтъкна добрите идеи, съпътстващи всяка една презентация.

Всички студенти в края на деня останаха с чувството, че са участвали в нещо изключително полезно. Те добиха и самочувствие, че имат потенциал да се справят с реални задачи от бизнеса. На всеки участник в казуса Баумит България връчи сертификат.

……………………………….

За AIESEC:

AIESEC е най-голямата международна студентска организация и присъства в 126 страни и над 1700 университета по целия свят.

Тя има за задача да подпомогне младите хора да развиват лидерските си умения. За да осъществи тази своя цел, AIESEC организира всяка година конференции, предоставя професионални стажове и лидерски позиции за своите членове. Заедно с фокуса към изграждане на лична мрежа от контакти и определяне посоката и амбицията за бъдещо развитие, AIESEC прилага иновативен подход за развитие на младите хора, като ги въвлича в своята дейност.

 

 

Споделете: