Наближава финалът на състезанието за най-красиви български фасади

18-тото издание на конкурса Баумит Фасада на годината ще излъчи победителите си на 19.10.23 г.

За 18-ти пореден път конкурсът Баумит Фасада на годината ще отличи най-добрите строителни проекти, по чиито фасади е приложена цялостната технология Баумит: Топлоизолационни системи и мазилкови системи.

Целта на конкурса, организиран от фирма Баумит България, е да бъдат оценени сградите, които съчетават творческото виждане на архитекта с високото качество на използваните продукти и професионално изпълнение, като с това допринасят значително за култивирането на населените места и ландшафта в България.

Всяка фасада е своеобразно ревю на мечтите на архитекти, инвеститори и изпълнители. През годините конкурсът „Фасада на годината“ бе пресечната точка, в която фасадите дефилираха в надпревара за гласовете на публиката или професионално жури.

В конкурса „Фасада на годината 2022-2023“ участват обекти, завършени през годините 2022 и 2023. Всички участващи сгради можете да видите ТУК!

По регламент до участие в конкурса се допускат юридически и физически лица (архитекти, изпълнители и инвеститори), които са попълнили формуляр за участие, при условие, че кандидатстващият обект не е в противоречие с правилата на конкурса.

За да бъде допуснат до участие един обект, е необходимо 66% от площта на фасадата му да бъде изпълнена с  материали в система с марка “Баумит”.

В конкурса участват само обекти, получили Разрешение за ползване на строежа (Протокол 16).

Професионално жури, съставено от изявени представители на строителния бранш, ще определи по максимум 6 обекта от всяка категория, които ще получат възможност да участват в международния конкурс на Баумит Life Challengе 2024.

От номинираните 6 обекта във всяка категория професионалното жури определя първа, втора и трета награда „Фасада на годината 2022-2023“.

Гласът на публиката винаги има значение, затова през периода от 7 септември до 6 октомври 2023 ще бъде дадена възможност и на публиката да избере своите фаворити в конкурса.

Всеки потребител ще може да гласува онлайн в страницата на конкурса и да оцени по веднъж всеки обект на адрес: https://baumit.bg/fasada-na-godinata/projects.

Гласувайте ТУК, за да подкрепите фасадата, която най-много Ви допада!

Цялата информация за конкурса Баумит „Фасада на годината 2022-2023“ можете да видите ТУК!

Споделете: