Компанията Чех Пласт обнови и разшири производствената си база с инвестиция близо 3.5 млн. лв.

Инвестицията, направена със собствен и банков ресурс, е най-голямата в частния сектор за региона

Високо европейско качество и производство според най-актуалните европейски изисквания – това е резултатът от вложените в обновяването и разширяването на производствената база на компанията Чех Пласт.

Направената инвестиция със собствен на фирмата и банков ресурс за над 3.4 милиона лева е най- голямата в частния сектор за региона.

Откриването на модернизираната база, включваща новото хале за стъклопакети,обновени производствени линии, складове и прилежаща инфраструктура на Чех Пласт, се състоя на един от най-важните християнски празници Голяма Богородица.

Преди церемонията гостите имаха възможност да обиколят цеховете на фирмата и да се запознаят с машините.

На тържеството присъстваха Негово Високо Преосвещенство Митрополит Григорий, който извърши водосвет, а г-н Калин Каменов, кмет на община Враца пожела успехи на фирмата.


Инж. Димитър Иванов, управител на Чех Пласт ООД, припомни на служителите на фирмата желанието си за участие в проект по модернизирането на машините  и цялостното производство още през  далечната 2006 г., на  ежегодните семинари.

Тогава приоритетно производство са били PVC прозорците и с цел разширяване именно на този цех през 2007 г. фирмата започва да изкупува парцелите срещу своята базата и да подготвя изпълнението на му, но с настъпването на световната криза строителството намалява, с което идва и  забавяне на плановете за увеличаване на производствената база.


Сега, 10 години по-късно, това разширение вече е факт, а към него е добавена и модернизирана линия за производство на AL дограма, реализирани по проект по ОП „Иновации и конкурентоспособност“, процедура „Подобряване на производствения капацитет на предприятията“.

Фирмите УРБАН БИ България и KLAES доставят машините и софтуера за управлението им и именно така Чех Пласт повишава производителността си съответно  1,7 пъти за цех Алуминий  и 2,5 пъти за цех PVC.

Строителството, започнало от кална площадка преди месеци, бе доведено до край с нанасянето на асфалт и озеленяване на тревните площи.

След като приключи официалната част, гостите опитаха от разнообразните напитки и мезета, а за доброто им настроение се погрижи ансамбъл „Мездра“.

Цялата церемония по откриването можете да видите в клипа по-долу:

За Чех Пласт

Чех пласт ООД е сертифициран производител и оторизиран Rehau партньор. Чех-пласт предлага производство и монтаж на алуминиева дограма, немска PVC дограмаокачени фасадивентилируеми фасади с композитен панел ( бонд ), керамика, HPL и етернит, стъклени врати и витринизимни градинищорипокривни конструкции с поликарбонат.

Фирмата е създадена през 2000 г. и се управлява от инж. Димитър Иванов. В предприятието в момента работят 61 специалисти и работници.

Дейността се развива на 12100 кв.м. собственост с 2900 кв.м. застроена площ и e съсредоточена в 4 цеха за PVC дограма, алуминиева дограма, стъклопакети и металозаваръчен цех. Фирмата работи с PVC профили  REHAU – Германия и алуминиева дограма на фирмите ETEMSCHUCOREYNAERS и ALUMIL.

За изработването на окачени фасади се използват SCHUCO и ETEM профили. От 2004 г. „Чех- Пласт” внедри изработка и монтаж на вентилируеми фасади от композитен материал (ALPOLIC и ETALBOND), керамика, HPL и дърво, като облицовка на сградите, както и покривни конструкции от стъкло и поликарбонатни плоскости.

Това са продукти, които се наложи да внедрим, за да изпълним изискванията на клиентите за комплексно затваряне на сградите. В началото на 2006 г. заработи цех за стъклопакети оборудван с нови машини на италианските фирми Poliglas и Z.Baveloni, който произвежда стъклопакети за собствени нужди и продажба, като оборудването позволява работа с нискоемисийно стъкло – мека емисия. През 2016 г. фирмата изцяло преоборудва цеховете за производство на алуминий и ПВЦ с машини със CNC управление, което увеличи двойно производствения капацитет на компанията. Оборудването е основно на германски производители URBANGRAULE, ROTOX и ELUMATEC, както и на италианската ITALMAC.

Галерия:

Споделете: