Чех Пласт ООД участва в международен семинар по проект EDU LAB

Целта на проекта е да се подобрят професионалните възможности за младите хора в Дунавския регион

Чех Пласт ООД взе участие във вторият международен семинар по проект EDU LAB, състоял се в гр. Марибор, Словения, в края на миналия месец.

На срещите присъстваха представители от 10 страни и над 20 партньори, които ще си сътрудничат по проекта 2,5 години.

Целта е да се създаде устойчив фронт за подобряване на професионалните възможности за младите хора в Дунавският регион чрез колаборация между висшите учебни заведения, бизнес организациите и националните публични органи, като процесът ще обвързва и участници от гражданското общество.

EDU-LAB е проект, финансиран от Европейския съюз, със специфични цели насочени в няколко посоки: подобряване на сътрудничеството между бизнеса, висшето образование и публичните органи; насърчаване на по-нататъшното разработване на закони за висшето образование, Стимулиране на създаването на по-професионално ориентирани учебни програми.

За Чех Пласт ООД:

Чех пласт ООД, е сертифициран производител и оторизиран Rehau партньор. Чех-пласт предлага производство и монтаж на алуминиева дограма, немска PVC дограма, окачени фасади, вентилируеми фасади с композитен панел ( бонд ), керамика, HPL и етернит, стъклени врати и витрини, зимни градини, щори, покривни конструкции с поликарбонат.

Фирмата е създадена през 2000 г. и се управлява от инж. Димитър Иванов. В предприятието в момента работят 61 специалисти и работници. Дейността се развива на 12100 кв.м. собственост с 2900 кв.м. застроена площ и e съсредоточена в 4 цеха за PVC дограма, алуминиева дограма, стъклопакети и металозаваръчен цех. Фирмата работи с PVC профили  REHAU – Германия и алуминиева дограма на  фирмите ETEM, SCHUCO, REYNAERS и ALUMIL.

За изработването на окачени фасади се използват SCHUCO и ETEM профили. От 2004 г. „Чех- Пласт” внедри изработка и монтаж на вентилируеми фасади от композитен материал (ALPOLIC и ETALBOND), керамика, HPL и дърво, като облицовка на сградите, както и покривни конструкции от стъкло и поликарбонатни плоскости. Това са продукти, които се наложи да внедрим, за да изпълним изискванията на клиентите за комплексно затваряне на сградите.

В началото на 2006 г. заработи цех за стъклопакети оборудван с нови машини на италианските фирми Poliglas и Z.Baveloni, който произвежда стъклопакети за собствени нужди и продажба, като оборудването позволява работа с нискоемисийно стъкло – мека емисия.

През 2016 г. фирмата изцяло преоборудва цеховете за производство на алуминий и ПВЦ с машини със CNC управление, което увеличи двойно производствения капацитет на компанията. Оборудването е основно на германски производители URBAN, GRAULE, ROTOX, THORWESTEN и ELUMATEC, както и на италианската ITALMAC.

Повече информация за продуктите и услугите на Чех Пласт ООДТУК!

Споделете: