2021 ще бъде под знака на „БежаВю“!

Специалният нюанс на бежовото ще украсява интериорите догодина

Цветът на 2021-ва година ще бъде „БежаВю“! Причудливото наименования на красивия светъл нюанс на спокойния пастелен бежов цвят, който ще има водеща тенденция в интериорните решения през следващата година, е в резултат на лека игра на думи и очаквания за по-добра година и надежда за ново начало!

Дори по време на карантина или хоумофис, човек иска да се чувства добре. Преобърнатата ни душа търси опора в еклектиката, в познатото и сякаш за миг връща времето назад, за да преживеем нещо хубаво, отново… Усещането за дежавю всъщност ни помага да загърбим страховете и несигурността в турболентната 2020 г. и прекрачим в 2021-ва, която в пълния смисъл на думата ще се окаже година на надеждата за ново начало.

Такъв е и цветът, който ще я изразява в интериора и декорацията през следващите 12 месеца. Красив светъл нюанс на бежовото, с нестандартното наименование „БежаВю“, ще бъде цветът на 2021-ва.

Той бе избран въз основа на прогнозите и очакванията на изявени интериорни дизайнери, архитекти, производители на подови настилки, платове и дамаски, художници, колористи, блогъри и артисти за съвременно градско изкуство за водещите тенденции в дизайна и архитектурата.

Инициативата е част от традиционната кампания на „Оргахим“ „Цвят на годината“, която се провежда за 6-ти път и дава погледа на професионалната гилдия към възможностите за работа с цветовете.

Участниците откроиха актуалния тренд, събирайки влияния от глобалния дизайн в оформлението на пространства, поп културата, модата и технологиите. Играта на думи за „вече видяното“ обединява общата във всички тенденции нужда да се отворим за промяна, да се заредим с надежда и оптимизъм, вярата за по-добър живот.

Същевременно сетивата на българските експерти уловиха необходимостта от увереност, търпеливост и сила, които да превърнем в извор на нови възможности, в източник на уют, сплотеност и връзка със семейството. В резултат се появи „БежаВю“ 2021 – бежовият нюанс на надеждата и новото начало.

Цветът на 2021 е в нежните отенъци на бежовото, като общата му символика е свързана с основата, базовостта (каквато носят всички нюанси на кафявото), спокойствието и устойчивостта.

В центъра му е интегрираният човек, коментира колористът доц. д-р Албена Павлова, преподавател в НБУ. „Цветът отразява нуждата ни от спокойствие, устои, връзка със Земята кърмилница и светлина. Ако разгледаме по-внимателно съдържащите се в него цветове, то ще открием оптимизъм и надежда (носени от жълтото), жизненост (носена от едва докоснатото червено), доверие (от почти невидимото синьо), а ефирността и светлината, които струят от него, се постигат от млечността и вълшебството на бялото, което е цвят на чистотата, на просперитета, на вярата, на прехода (на границата между видимото и невидимото), на зората и късмета, на мъдростта.

Надяваме се този цвят да внесе в домовете ни баланс и успокоение, но и да ни зареди с оптимизъм и жизненост“, допълни доц. Павлова.

Начинът, по който изглежда домът ни и всичко, което слагаме в него, изразява отношението към нас самите и към най-близките ни хора. Интериорът е изразно средство, което внася настроение в ежедневието, каза Емил Кунчев – маркетинг мениджър на „Оргахим“.

По думите му самата концепция на „Цвят на годината“ е да помогне на потребителите да внесат желания уют в дома с избора им на бои и материали за декорация, и от друга страна – да подкрепи експертите по дизайн и оформление на дома, българските производители и марки.

„БежаВю“ е нов прочит на най-използвания и харесван от българите бежов нюанс, който неминуемо ще ни връща към топлината на спомена по нещо „вече преживяно“ и същевременно ще отключи спокойствието и силата ни да продължим смело напред“, подчерта маркетинг мениджърът на „Оргахим“ Емил Кунчев.

Споделете: