Деца създават лимитирана колекция плюшени играчки с добра кауза в конкурс на ИКЕА

Деца творят за деца чрез инициативата „Плюшени играчки в помощ на образованието“

1От днес, 2 ноември, децата в България отново имат възможност да нарисуват своя уникален приказен герой, който може да се превърне в истинска плюшена играчка чрез ежегодния глобален конкурс за детски рисунки на ИКЕА.

За втора поредна година „Вълшебният конкурс за деца и техните фантастични приятели“ ще превърне рисуваните чудати герои на 10 малчугани от цял свят в истински плюшени играчки с добра кауза.

Лимитираната колекция SAGOSKATT, която е резултат от рисунките на победителите от глобалния етап на конкурса през 2014 година, е част от инициативата „Плюшени играчки в помощ на образованието“ и от ноември тази година се предлага във всички магазини на веригата по света.

Тази година 20 финалисти от страната ни ще получат шанса да се съревновават с рисунки от цял свят на глобалния етап на конкурса. От всички събрани творби специално жури от продуктови дизайнери и специалисти от ИКЕА Швеция ще определят 10 глобални победители, чиито рисувани герои ще станат част от лимитирана колекция плюшени играчки с кауза през 2016 година.

В периода 2-22 ноември всички деца до 12-годишна възраст могат да се включат в надпреварата, като качат своята рисунка на ikeaplay.bg или като я предадат в сектор „Обслужване на клиенти” в магазин ИКЕА. И тази година посетителите на сайта на конкурса ще могат да гласуват за своите фаворити, като трите рисунки, събрали най-много гласове, автоматично ще влязат във финалната двайсетица. Останалите 17 финалисти ще бъдат селектирани от жури, което вече по традиция  е председателствано от известната радио водеща Ива Дойчинова, която събужда слушателите на радио FM + със своето шоу „Ива от сутрин до обед”.

На 7 декември ще бъдат обявени 20-те финалисти от България, чиито фантастични приятели ще влязат във финалната надпревара в Швеция.

„Тези плюшени играчки са забавни и наистина фантастични, но също така имат специално значение. Фондация ИКЕА дарява по 1 евро за всяка продадена играчка на УНИЦЕФ и Save the Children, а това означава, че деца помагат на деца да получат по добро бъдеще,“ споделя Бодил Фритьофсон, продуктов технолог в ИКЕА Швеция.

…………………………….

За Фондация ИКЕА:
Фондацията на ИКЕА има за цел да подобрява възможностите за деца и младежи в развиващите се страни чрез финансиране на холистични, дългосрочни програми, които могат да създадат значителна и трайна промяна. Фондацията работи със силни стратегически партньори, като прилага иновативни подходи за постигане на мащабни резултати в четири основни области на живота на детето: място, наречено дом; здравословен старт в живота; качествено образование; и устойчив семеен доход. В момента финансираните програми помагат на 100 милиона деца. Научете повече на ikeafoundation.org.

За УНИЦЕФ
УНИЦЕФ е Детският фонд на Организацията на Обединените Нации и част от голямото семейство на ООН. От 1946 година насам, УНИЦЕФ е водеща организация, работеща в полза на децата, представена в над 190 страни по света. УНИЦЕФ помага за оцеляването и благоденствието на децата от ранното детство до юношеството.

УНИЦЕФ оказва помощ в областта на детското здравеопазване и пълноценното хранене, за осигуряване на основно образование за всички момичета и момчета, както и за закрила на децата от насилие, експлоатация и СПИН. УНИЦЕФ се финансира изцяло от доброволни дарения на отделни лица, фирми, фондации и правителства. Научете повече на www.unicef.bg и www.facebook.com /unicef.bulgaria

За Save the Children
Save the Children е водещата в света независима организация за деца, която изпълнява програми за подобряване на живота на децата в повече от 120 страни по света. Тя цели свят, в който всяко дете има правото на оцеляване, защита, развитие и участие. Мисията на Save the Children е да вдъхнови към ново разбиране на начина, по който света се отнася с децата и да постигне трайна промяна в живота им.

 

 

Споделете: