Фернандо Вердаско – „Мистър Sofia Open 2019“

Фернандо Вердаско е „Мистър Sofia Open 2019“! Бившият №7 в света испанец триумфира в първия по рода си конкурс съпътстващ тенис турнира от категория ATP 250 след като събра 1011 гласа и изпревари със само 37 останалия на второ място с 974 Николоз Басилашвили. Почетната трета позиция е за Матео Беретини с 786 гласа.

В избора на „Мистър Sofia Open 2019“ от 17 януари до 23:59 часа на 2 февруари се включиха близо пет хиляди души на официалната страница във фейсбук. Към вота на феновете бяха прибавени и гласовете на звездното дамско жури, в което влязоха водещите Гала и Нана Гладуиш, президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева, супермоделът Кремена Оташлийска и американският тенис експерт Рейчъл Стълман.

Фенове и жури бяха единодушни относно първата и втората позиция в битката за чар. Единствената разлика в Топ 3 бе за третата позиция – гласувалите с like във Facebook са предпочели там да бъде италианецът Беретини, докато в избора на журито трети е звездата от Гърция Стефанос Циципас.

Официалното награждаване на Фернандо Вердаско като „Мистър Sofia Open 2019“ ще бъде тази вечер на Партито на играчите. Избраният за най-привлекателен и чаровен тенисист ще получи специална лента за глава „Мистър Sofia Open 2019“, както и ръчно изработена дървена вратовръзка на PM Wood с гравирана титла.

Домакин на дългоочакваното и тази година изключително звездно Players Party на тенис турнира Sofia Open 2019 ще бъде хитовият клуб Megami Club – Hotel Marinela. Сред модерната и стилна обстановка под впечатляващите светлини довечера ще се съберат световните топ участници в четвъртото издание на турнира, партньори на организаторите и подбрани VIP гости.

Изборът на „Мистър Sofia Open 2019“ донесе и специална награда на един от гласувалите във фейсбук. Таня Иванова от Пловдив бе изтреглена в жребия извежду всички дали своя вот. Любопитното е, че тя печели двоен билет на полуфиналите и финала на Sofia Open след като е гласувала за останалия на второ място Николоз Басилашвили.

 

Споделете: