13-тото издание на „Ideal Standard Баня на годината“ има вече своите финалисти

С вълнуващи емоции и бляскава церемония приключи тазгодишният конкурс за интериор на баня

1

13-тото издание на конкурса „Ideal Standard Баня на годината“ приключи с тържествена церемония. Събитието се състоя на 16 февруари в приятната обстановка на столичната зала „Рейнбоу Плаза“.

Повече от 200 гости, сред които архитекти, дизайнери, партньори и медии, уважиха специалния повод на лидера в иновативните решения и разнообразие от продукти за баня Ideal Standard.

3

Г-н Христо Караиванов,  директор търговска организация – източна Европа в „Идеал Стандарт – Видима АД“ и председател на журито в тазгодишния конкурс, също беше част от присъстващите и изнесе приветстваща реч.

4

Заключителната част от „Баня на годината 2016“ премина под символичните знаци на лекотата и феерията. Акцент на тазгодишната програма падна върху зависимостта между изчистените форми и естетиката в пространството и личния комфорт и наслада, които всеки изпитва чрез тях.

04

Те бяха изящно олицетворени и чрез танц с воали и серпентин, които допринесоха гостите изцяло да се потопят в елегантната атмосфера на вечерта.

2

Първа награда и приз „Баня на годината 2016“ бяха отсъдени за проекти във всяка от трите категории както следва – в категория „Connect Air в спалнята“ Павлин Бенков и неговият проект „Амалгама“, в „Зона за освежаване в нощен клуб“ победител е отново е Павлин Бенков с „Нощна смяна“, а в „Оазис сред работната среда – санитарните помещения в офиси клас „А““ Пламена Георгиева с „Х/Л“.

03

Професионалното жури, в лицето на доказани в бранша архитекти и дизайнери, направи своя избор, гласувайки анонимно за всички подадени проекти. Всички победители получиха награда в размер на 2000 лв., а класиралите се по точки на второ и трето – предметни награди от Ideal Standard.

Призът „Баня на публиката 2016“ също беше връчен на фаворитите на онлайн аудиторията, събрали най-много точки по време на гласуването.

01

В категория „Connect Air в спалнята“ изборът на публиката е проектът „Over the Forest“ с автори Мария Станчева, Симеон Йорданов, Добрин Драганов и Станислав Иванов.

5

Първо място в „Зона за освежаване в нощен клуб“ бе отредено на Мария Никодимова и проекта й „The Mask“, a фаворит в „Оазис сред работната среда – санитарните помещения в офиси клас „А““ е проектът „Green Line“ на Диляна Михова.

Победителите във всяка категория получиха ваучер на стойност 1000 лв. за покупка на продукти Ideal Standard по избор.

Близо 2500 са гласовете на онлайн аудиторията, които определиха и тазгодишните носители на приза „Баня на публиката 2016“. Традиционно 20 от тях бяха изтеглени на лотариен принцип и се сдобиха с наградата от Ideal Standard – трифункционален ръчен душ.

Домакините на открития през 2016 година шоурум на Ideal Standard “The Bathroom” инж.-дизайнер Божана Йорданова и арх. Александър Бояджиев също отличиха свой фаворит в лицето на Ивана Янкова и проекта „Баланс 2“ в категория „Connect Air в спалнята“.

Специални награди връчиха и всички партньори на конкурса „Ideal Standard Баня на годината 2016“, в т.ч. професионални общности и медии, а именно:

Сп. Жилища – проект победител: Топъл полъх, автори: студио „Джесика Дизайн“

DIBLA – Проект победител: Midnight in Paris – автор Росица Радомирова

АИДБ (Асоциация на интериорните дизайнери в България)

Проекти победител: Амалгама 2 – автор Павлин Бенков и CODE 000000 – автор Ивана Янкова

Сп. Идеален Дом – проект победител: SILENCE, автор Велизар Димитров

Сп. Наш Дом – проект победител: Шир, автор Мюмюн Хасан

Градът Медиа Груп – проект победител: VENUS, автор Десислава Георгиева

BravaCasa – проект победител: OVER THE FOREST, автори Мария Станчева, Симеон Йорданов, Добрин Драганов, Станислав Иванов

Сп. Още за къщата – проект победител: Midnight in Paris, автор Росица Радомирова

Сп. Магазин – проект победител: Heaven, автори Емили Гостанян и Теодора Димитрова

Сп. Мебелен Дизайн – проект победител: Амалгама, автор Павлин Бенков

b2b media – проект победител: Green Line, автор Диляна Михова

След края на официалното награждаване на победителите г-н Христо Караиванов – директор търговска организация – източна Европа в „Идеал Стандарт – Видима АД“ сподели с всички гости, че конкурсът „Баня на годината“ е не само едно приятно изживяване, а мисия на компанията.

Той заяви още, че професионалният подход и старание, които се влагат във всяко едно решение и продукт, винаги е плод на отзивите на потребителите на Ideal Standard и изцяло съобразено с техните индивидуални потребности. По тази причина Ideal Standard не само поддържа своя висок стандарт, но не спира да го развива и обогатява, допълни г-н Караиванов.

„Ideal Standard Баня на годината 2016“ за пореден път показа своя неизчерпаем потенциал, а заключителната част от конкурса беше безспорен кулминационен връх. Доброто настроение и положителни емоции достигнаха до всички гости на събитието, което за пореден път демонстрира не само високо ниво на организация, но и дългогодишната заслуга на този формат към всички млади дизайнери и архитекти.

Споделете: