Жилищна сграда в гр. Нова Загора е големият победител в надпреварата за „Фасада на годината 2016“!

Конкурсът на Баумит приключи точно в 12 ч. на 10 март

obekt_11-js-nova-zagora

Всяка надпревара има своето начало, следвано от много емоции и разгорещени страсти, но и своя край, а големият победител винаги е само един!

Днес, 10.03.2017 г., точно в 12:00 ч. приключи и големият финал на “Фасада на годината 2016” и дойде време да обявим дългоочакваната победителка от гласуването на публиката, както и нейните 2 подгласнички.

През целия конкурс бяхме свидетели на разнообразие от фасади, изработени с материалите на Баумит. Зад всяка една от участничките гордо стоят екипи от професионалисти – архитекти, строители и инвеститори, които премериха сили в 4-те етапа на конкурса.

За 2016 г. с 332 гласа на публиката от общо 1100 победи Жилищна сграда, блок 10 в гр. Нова Загора, ж.к. Загоре.

1

Проектант на  победилата фасада е арх. Събин Попов от фирма “Инж Проект” ООД, а инвеститор се явява Община Нова Загора по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Заявител и изпълнител в конкурса е фирма “Трейс Ямбол” АД, която е изолирала фасадата с Баумит интегрирана топлизолационна система.

Честито на победителя!

На второ място със 325 гласа след първенеца се класира обект Sophie apartments в град София, ул. Стара планина №23.

obekt-5-sophie-apartaments

Проектант на сребърната носителка е арх. Атанас Танков от фирма “Танков архитекти” ООД. Заявител и инвеститор в конкурса е BLD. Изпълнителят “Нивел” ООД се е доверил на Баумит топлоизолационна система Про с крайно покритие СиликатТоп К1,5.

Честито на първата подгласничка!

На трето място само с 5 гласа разлика от втория обект с общо 231 гласа на публиката се класира Еднофамилна къща в гр. Плевен, ул. Райски кът №3.

obekt-2-esen

Проектант е арх. Красимир Попов от фирма ПРО консулт. Заявител и инвеститор е г-н Веселин Василев, а изпълнител е СИМОНБАУ ЕООД. Фасадата е изпълнена с топлоизолационна система Баумит Стар с крайно покритие НанопорТоп К1,5.

Честито трето място!

Баумит България благодари за участието на създателите на всички 31 фасади – проектанти, инвеститори и изпълнители. Радваме се на всеки глас на публиката, който показва, че хората не са равнодушни към красиво изпълнените и добре изолирани фасади, било то съвсем нови или санирани.

Пред всичките 31 фасади, участвали в конкурса през 2016 г., стои още едно истинско предизвикателство. На 15.03.2017 г. ще заседава професионално жури, съставено от утвърдени български архитекти, което ще оценява сградите в съответните категории и ще определи кои фасади ще заминат на първи кръг от международния конкурс на Баумит Life Challenge през 2018 г.

 

 

 

Споделете: