„Мостът на влюбените“ се превърна в международна архитектурна изложба под небето

60 пана с проекти на участници и победители от Wienerberger Brick Award 2016 представят постиженията на съвременната архитектура с акцент върху керамиката

wb_pana_60_page_01
Днес, 15 ноември, „Мостът на влюбените“ на пешеходния надлез зад НДК в столицата официално се превърна в изложба под открито небе!

6

До 28 ноември  столичани и гостите на София ще могат да разгледат 60 пана с архитектурни проекти на участници и победители от Wienerberger Brick Award 2016 – един от най-големите световни архитектурни конкурси.

2

На изложбата, организирана от „Винербергер България“, посетителите ще могат да се насладят на иновативни и креативни решения за еднофамилни къщи, многофамилни жилищни сгради, курортни селища, жилищни комплекси и ниско енергийни жилищни и обществени сгради. Архитектурата е подбрана от целия свят и представя изключителни постижения при приложението на строителната керамика.

3

Изложбата, която официално бе открита от главния архитект на София Здравко Здравков, се провежда под патронажа на Столична община. На откриването присъства и кметът на столицата г-жа Йорданка Фандъкова.

5

На всеки две години над 300 архитекти от цял свят се състезават за награден фонд в размер над 30 000 евро в 5 категории – жилищни сгради, обществени сгради, реконструкция, градски решения и специални решения, устойчивост и интеграция.

wb_pana_60_page_26

Конкурсът има за цел да отличи най-добрите постижения на съвременната архитектура с акцент върху един от най-дълготрайните строителни материали – керамиката. Във всяко издание престижно международно жури определя победителите. През 2012 в него участваше и български архитект – арх. Пламен Братков.

wb_pana_60_page_06

В България Винербергер стартират т.нар. национална селекция. Право на участие в националната надпревара има всеки, който е подал нужната информация за номинирания проект и е спазил изискванията на конкурса. В него могат да участват всички сгради, завършени през последните 2 години.

112

До края на календарната и четна 2016 г. се приемат заявки и информационни материали за кандидатстващия проект. В началото на следващата 2017 (нечетна) година независимо жури избира победителите в националния конкурс, които ще продължат надпреварата и ще представят България на международно ниво.

Event Brick Award 16

Още информация за конкурса и изискванията за участие ТУК!

……………………………

За Винербергер:

Винербергер е най-големият международен производител на тухли, керемиди, керамични и бетонни павета и тръбни системи с общо 204 завода в 30 страни и експортни пазари. Компанията е най-големият производител на тухли в света и номер едно на пазара на керамични керемиди в Европа. Има водещи позиции на пазара на тръбни системи в Европа и бетонни павета в Централна източна Европа.

 

 

Споделете: