Изложенията Техномебел и Светът на мебелите очакват посетителите от 26 март

Форумите, посветени на интериорни решения и мебели, ще се състоят от 26-ти до 30 март в Интер Експо Център

Водещите принципи в обзавеждането на интериора, около които се обединяват участниците в международните изложения ТЕХНОМЕБЕЛ и СВЕТЪТ НА МЕБЕЛИТЕ тази година са креативност и практичност.

От 26 до 30 март Интер Експо Център отваря врати, за да събере на едно място над 190 компании от България, Австрия, Германия, Гърция, Италия, Полша, Румъния, Турция и Украйна, които ще представят най-новите тенденции при машините и материалите в интериорния дизайн и обзавеждането.

Стените – акцентът, който привлича внимание

И през 2019 г. се запазва тенденцията цялостният дизайн на интериора както при частните домове, така и при офис сградите и хотели да бъде в умерени, некрещящи цветове, които създават усещане за уют и стил.

Акцентът пада върху стените, при които творческата свобода е не просто приемлива, а почти задължителна.

Тапети за стени и рисунки Walls Beyond, които вдъхновяват със своята разноцветност в различни стилове, позволяват винтидж емоцията да докосне обзавеждането и да го обгърне с ретро нотката, която винаги е на мода.

Усещането за естественост на материалите

Усещането за естественост при материалите, с които е обзаведен интериорът, също е от голямо значение за по-взискателните клиенти.

Колекциите Shinnoki, Querkus и Nordus същевременно предразполагат към уют, но позволяват и креативност. Моделите с различен дизайн на дървесината покриват почти всички стилове – от класически до модерен. Благодарение на фино нарязания фурнир изпъкват красотата и естетическите качества на дървото и се подчертава неговия 3D аспект.

Практичността в нови форми

Практичността в дизайна не винаги е скучна! Напротив; стига да е вложен елементът на идейността.

Формите, наподобяващи лабиринт при секциите, в последните няколко години са все по-актуални, тъй като са нестандартни, но същевременно предлагат широко вътрешно разпределение с рафтове и делители и освобождават повече място.

Секция „Лабиринт“, която се нарежда сред експонатите на СВЕТЪТ НА МЕБЕЛИТЕ, е също и с LED осветление, което осветява фоново, с пуш системи на вратите и е в цветове антрацит и беже, чието преплитане придава изтънчен и елегантен вид.

Материалите – двигател на креативността

За да е грабващ интериорът не е достатъчно само да е вложена творческа мисъл в проектирането му. Трябва и материалите за обзавеждането да са правилно подбрани, тъй като в повечето случаи именно те са двигател на креативността.

ТЕХНОМЕБЕЛ е изложението, което среща идеите с реализацията им. Независимо дали става въпрос за фасади, вътрешно обзавеждане или производство на мебели, плоскостите FunderMax се отличават не само със своите неоспорими технически характеристики, но и с възможността да използва цялата цветова гама на живота около нас.

Max Compact Resistance² пък е добро решение за лаборатории, изследователски центрове, болници, училища, фотолаборатории, помещения в хранително-вкусова промишленост и фармацевтичната индустрия, където се изисква абсолютна чистота и високоустойчива повърхност.

Посетителите на двете изложения през тази година ще се запознаят с иновациите, които предлагат повече от 450 световни бранда, посочват организаторите от Интер Експо Център и Браншовата камара на дървообработващата и мебелната промишленост.

Достъпът до изложенията е с входни билети, покани или предварителна онлайн регистрация, а през последния ден входът е свободен.

Пълната информация и програма на изложенията ще откриете на: technomebel.bg.

Споделете: