Да подкрепим българските фасади в международния конкурс Баумит Life Challenge 2016

Нека гласуваме активно – ние също сме жури в „Европейската  фасада на годината“!

Започна международния конкурс Life Challenge 2016

Баумит Life Challenge е международен конкурс, който си е поставил за цел да подчертае творческото съчетаване на мазилката, структурата и цвета при оформлението на една фасада. В светлината на прожекторите ще бъдат показвани, съответно премирани, сгради, които обединяват възможността за творчество на разумна цена с влагане на фантазия и майсторски умения при полагането.
Баумит Life Challenge ще оценява артистичния потенциал както на архитекта, така и на изпълнителя.
Как се заражда идеята?
Фасадата е предназначена не само да бъде предпазен щит за дома. Тя демонстрира стила на своите стопани. Всяка фасада може да стане уникална, избирайки Баумит материали със структура, форма и цвят. Тези три компонента могат да я направят отличаваща се, забележителна, изключителна!

Популяризирането на тази философия стартира в Чехия през 2000 г. с организирането на конкурса „Фасада на годината“.  Много държави се присъединиха към идеята, като България бе една от първите.

Фасади, цветове, хармония
През 2012 г. Баумит вдъхна живот на каталога „Life“ – най-голямата система от цветове за фасада в Европа. Неговите 888 цвята предлагат неограничена свобода на дизайнерите за създаване на нещо наистина специално.

Да споделим идеите с Европа
Баумит направи следващата крачка напред и създаде Баумит „Life Challenge “ – европейската „Фасада на годината“. Баумит „Life Challenge “ означава избор на най-добрата измежду най-добрите фасади от различните държави.

През юни 2014 във Виена Испания изненада всички и спечели три от общо шестте награди в отделните категории, включително наградата за най-добра фасада „Life Challenge 2014“. Останалите награди бяха присъдени на Гърция, Румъния и Словакия.

За да почете успеха на Испания, Баумит реши да проведе следващата церемония „Life Challenge“ в Мадрид. Връчването на наградите ще се състои на 2. юни под огромния стъклен купол на „Galería Cristal at the Palacio de Cibeles“ – вътрешния двор на кметството.  Заобиколен от всички страни от фасади, той създава подходящата атмосфера за „Life Challenge“ 2016.

„Life Challenge 2016″
На церемонията в Мадрид се очакват над 400 гости – най-добрите партньори на Баумит – архитекти, инвеститори и строители от  21 държави. Професионално жури, съставено от 12 известни европейски архитекти, ще оценява около 300 фасади. Победителите във всяка категория ще получат престижната награда от 6 666 евро.

Конкурсът се провежда в 6 категории:

Еднофамилни къщи – ново строителство,
Жилищни сгради – ново строителство
Нежилищни сгради – ново строителство
Термично саниране
Саниране на исторически сгради
Специална награда: Структурата подчертава дизайна

Всички 25 български фасади, участващи в конкурса, можете да разгледате ТУК!

На 2 юни 2016 г. журито в Мадрид ще определи шестте най-добри фасади – по една от всяка категория. От тях една фасада ще бъде и големият победител – носителят на  Лайф Челиндж 2016 г.
Разбира се, ние ще Ви информираме своевременно за резултатите!

Но сега е наш ред: Кликнете – гласувайте – спечелете!
Всички ние също сме жури в европейската  „Фасада на годината 2016“!

Как да гласуваме:
Моля, разгледайте обектите. Изберете фасадата, която най-много Ви харесва, защото можете да гласувате само веднъж от един IP адрес.
До галерията със снимки на обекта ще откриете описание на обекта и използваните  материали за оформление на фасадата.
Посочете Вашата оценка за фасадата, която харесвате, като определите между “OK” “TOP” “SUPER”.
Ако попълните своето име, адрес и професия ще имате възможност да спечелите пътуване за двама до Мадрид.
Можете да гласувате и анонимно, т.е. никой няма да знае как сте гласували, но така ще пропуснете шанса си за награда.

Спечелилият от публичното гласуване ще бъде поканен да присъства на церемонията „Life Challenge“  на 2-ри юни в Мадрид. Ще му бъдат предоставени самолетни билети и две нощувки в 4-звезден хотел за двама.

Фасадите, които съберат най-много харесвания в отделните категории, ще бъдат също обявени на тържествената гала-вечер.

Публичното гласуване ще продължи до 4-ти май до 12:00 ч. на обяд.

Гласувайте ТУК!

Благодарим Ви, че ще подкрепите идеята Баумит Лайф Челиндж!

Споделете: