Отвори врати нов шоу-рум в София – PREGO Live Your Style София

По време на официалното откриване стартира и първата социална кулинарна платформа в България

 6

Официалното откриване на шоурум PREGO в София и старта на първата социална кулинарна платформа Vkusnotiiki.bg се превърнаха в своеобразен празник на храната и здравословния начин на живот, както и едно незабравимо шоу за всички присъстващи.

7

Гостите бяха сърдечно посрещнати от домакините на събитието и имаха възможността да се запознаят отблизо с най-новите тенденции от света на кухненското оборудване. Междувременно научиха и много кулинарни тайни от професионални готвачи. А специалната шоу кухня на новостартиращата кулинарна платформа Vkusnotiiki.bg, направена изцяло по идея и проект на Александра Раева, беше гвоздеят на вечерта и една от многото изненади, които домакините бяха подготвили за своите гости.

Какво се случи в шоу кухнята?

 

Суши майсторът Дончо Димитров направи автентична суши демонстрация и разкри основни тънкости в начина на приготвяне и консумация.

8

 

С помощта на Алекс Раева и Катерина Евро, световният шампион по граплинг и един от най-добрите функционални треньори в България, Ангел Караиванов приготви лесни и здравословни бонбони и обясни какви са ползите от здравословното хранене.

1

Гостите за първи път опитаха и здравословни мъфини от червен боб, без подсладители и консерванти и научиха някои от тайните в приготвянето на здравословни сладкиши.

4

Шеф Цветомир Николов, гoтвaч № 1 нa Бългapия зa 2015 г., който е работил в ресторанта на Гордън Рамзи и е бил обучаван лично от него, представи своя поглед върху азиатската кухня и направи уникално тепаняки шоу.

2

Сомелиер разкри тайните на виното и неговата дегустация, а гостите имаха възможност да упражняват новопридобитите знания и умения.

5

В специално обособена зона в близост до шоу кухнята на Вкуснотийки, всички се наслаждаваха на акустични версии на популярни поп и R&B песни в изпълнение на група Smile Dude.

Присъстващите научиха също така и много за последните тенденции в областта на интериорния дизайн, технологическите новости и иновативните материали от света на кухненското оборудване.

Голяма атракция в зоната за готвене бяха котлоните с вграден аспиратор, които не просто изсмукват неприятните миризми в кухнята, но го правят без да се налага да има отвор за отдушник. Бяха представени нови, модерни покрития от камък, метал, кожа и дърво. Гостите изпробваха и плот от камък, който не се драска. Проектантите на PREGO бяха на разположение през цялата вечер, за да разкрият всички тайни на съвременната кухня.

На събитието присъстваха строителни предприемачи, архитекти, дизайнери, вносители на кухненско оборудване, медийни личности, кулинари и много други.

Всички имаха възможност да гласуват за модел кухня, която им е харесала най-много. След преброяване на гласовете, в края на вечерта, фаворит в модерния стил се оказа модел Brila, а в класически стил модел Verona. Тези два модела ще бъдат предложени на клиентите на специална промоционална цена само през месец август.

Домакините споделиха с публиката, че това събитие е началото на много нови начинания и подкрепа за активното кулинарно общество в България. Шоурумът ще даде сцена на млади музиканти и изпълнители. Ще се правят и благотворителни обяди и вечери, където всеки желаещ може да се включи в приготвянето на трапеза за деца и възрастни в неравностойно положение. Ще се организират и редица други събития в полза на обществото, които ще затвърдят корпоративната социалната отговорност на компанията.

…………………….

За Vkusnotiiki.bg

Вкуснотийки е един от водещите кулинарни сайтове в България, който от години помага на хиляди домакини и любители готвачи да овладяват изкуството на готвенето. След две години усилен труд и постоянство, цялостното обновяване на сайта е вече факт – стартира първата социална кулинарна платформа в България.

Основната цел е да се създаде нов вид кулинарно общество, което да се подкрепя и да си помага с различни трикове и съвети, с намирането на рецепти за традиционни ястия и справянето с много други кулинарни предизвикателства.

Как работи Вкуснотийки – всеки регистриран потребител може да създаде свой собствен кулинарен блог, в който да споделя своите шедьоври, съвети и предпочитания за храна и напитки. Чрез профила си, посетителите на платформата могат да дават предложения и коментари, да оценяват други кулинари, да трупат точки чрез добавяне на различни рецепти, да споделят готварски хитринки, които потребителите да изпробват и оценяват. Представете си Facebook, но само за храна.

9

Още един любопитен факт за платформата е, че дизайнът е дело на един от финалистите в предаването Master Chef – Георги Ангелов. Самият той сподели по време на събитието, че основната му цел при дизайна на платформата е да бъде изчистен и да кара потребителите да се чувстват уютно, когато използват сайта.

Основен акцент ще бъде кулинарното онлайн предаване на Вкуснотийки, над което в момента екипът усилено работи. В специалната шоу кухня ще гостуват интересни публични личности с афинитет към готвенето, любители готвачи, а също така и едни от най-добрите кулинарни майстори в България и чужбина.

Вкуснотийки не е просто кулинарна платформа – ­това е място за хора, които истински се наслаждават на храната и се стремят да живеят вкусно и в хармония със себе си.

Може да влезете на www.vkusnotiiki.bg и да се регистрирате още сега, за да станете част от новото кулинарно общество на България.

Споделете: