Внимание: търсят се грозни ръждясали обекти за обновяване!

Стартира инициативата на Оргахим  „Обнови с Protecta“

Да подобрим обкръжаващата ни среда като я обновим!

Това е посланието на новата инициатива на Оргахим АД – „Обнови с Protecta“, чиято цел е да подобри обкръжаващата среда и да спаси някои от грозните ръждиви обекти, които ни заобикалят.

Инициативата дава възможност на гражданите да предложат ръждясали обекти от различни места в България, които се нуждаят от обновяване. В рамките на проекта потребителите ще бъдат запознати с интересни факти за корозията на металите и методите за справяне с проблемите, предизвикани от нея.

Според Световната организация по ръждата (The world corrosion organization), ежегодно загубите от корозия се изчисляват на над 2200 милиарда долара. Най-висок дял в тези загуби има “ръждясването“ на желязото.

В същото време средствата, които се отделят за проблемите свързани с корозията са между 1300 и 1400 милиарда долара. Основните методи за справяне с корозията са превенция и защита.

Превенцията е свързана с предварителната обработка на повърхностите, преди да са достигнали до оксидация, а защитата включва допълнително третиране на корозиралите повърхности и последващото нанасяне на защитен слой. И при двата метода най-ефективното средство за справяне с Корозията са системите съставени от корозиен инхибитор, грунд и боя.

Всеки наблюдателен и инициативен гражданин, загрижен за средата в която живее или подразнен от неприветливи ръждясали обекти, може да се включи.

В периода 12 Юни – 15 Август  желаещите да участват могат да предлагат снимки на  ръждясал обществен обект за обновяване на www.obnovisprotecta.bg.

Предложилите обект или гласували за такъв, имат възможността да участват и в месечна томбола за награди. След приключването на инициативата ще бъдат избрани за обновяване три обекта. През септември-октомври „Оргахим“ АД ще извърши и самото обновяване с продукти на марката Protecta.

Заедно можем да променим средата, в която живеем!

……………………………….

Оргахим АД е най-големият производител на бои, лакове, смоли и анхидриди в България и една от най-големите и най-добре оборудвани химически компании в Югоизточна Европа.

Дружеството има над 115 годишна история в производството на специализирани химикали и покрития, с модерни инсталации и значителни ресурси, използвани за разработването на нови продукти. Компанията има над 2000 продукта, 600 служители, 5 фирмени магазина, 7 дистрибутора и партньори в цялата страна.

 

 

 

 

 

Споделете: