ONE ARCHITECTURE WEEK събира идеи за интегрирането на река Марица в социалния живот на гр. Пловдив

Предложенията могат да се изпращат от 15 април до 1-ви юни 2015 г.
Фотограф Здравко Митев
Фотограф Здравко Митев

 

Международният фестивал за съвременна архитектура и градска среда – ONE ARCHITECTURE WEEK, обявява отворена покана за идеи, които да допринесат за приобщаването на река Марица към Пловдив.

Конкурсът е насочен към предложения за намеса в и около реката по темата на фестивала тази година “ПРИ-ОБЩЕНА РЕКА”, с която ONE ARCHITECTURE WEEK, част от платформата за съвременна култура ЕДНО, търси отговори на въпроса – “Каква е ролята на реката в съвременния град?”.

Жури, в което ще влязат представители на фестивала, Община Пловдив и Фондация Пловдив 2019, ще избере петте най-интересни идеи. Те ще бъдат развити от екипа на фестивала и авторите им в сътрудничество с различни експерти, за да бъдат анализирани правните, финансовите и продукционните аспекти на всеки проект. След това петте идеи ще бъдат представени за обществено гласуване и идеята, събрала най-много гласове ще получи финансова подкрепа за реализация от ONE ARCHITECTURE WEEK.

Реализираната идея ще бъде представена по време на фестивала, който ще се проведе между 18 и 27 септември тази година в Пловдив.

Поканата на ONE ARCHITECTURE WEEK е отворена към всички, които имат идеи как могат да помогнат за интегрирането на река Марица в социалния живот на Пловдив и да стимулират посещаването на реката с грижа за природата.

Условията на конкурса и подробна информация могат да бъдат намерени ТУК!

……………………………

ONE ARCHITECTURE WEEK е фестивал за съвременна архитектура и градска среда. Събитието е част от платформата за съвременна култура ЕДНО, води началото си от 2008 г. в София, а от 2013 г. се провежда в Пловдив. Фестивалът вече работи над различни идеи, свързани с реката: плаж, временна сцена на Марица, градско земеделие край реката и др.

 

Споделете: