Вдъхновяващи решения и нови продукти в обновената мострена градина на Semmelrock

Нова зона от 600 кв.м представя най-модерните тенденции в света на ландшафтното оформление

В последния ден на пролетния месец май 2023 г.  Semmelrock официално откри най-новото допълнение към мострената си градина на територията на завода на компанията.

Дизайнът на новооткритата зона от 600 кв.м е изцяло инспириран от модерните тенденции в света на ландшафтното оформление.

Управителят на ‘’Земелрок Щайн унд Дизайн’’ ЕООД, инж. Цанко Миланов приветства гостите и символично откри разширената част за свободно посещение.

Сред гостите бяха дългогодишни партньори на компанията, дистрибутори, архитекти и журналисти, а в уютната обстановка сред богато озеленена градина с местни и декоративни растителни видове всички се запознаха и с най-новите предложения в продуктовата гама на Semmelrock.

Всички гости се убедиха, че новото разширение на мострената градина, изградена изцяло по проект на ландшафтен архитект Йоанна Алексиева – консултант в ‘’Земелрок Щайн унд Дизайн ЕООД, се вписва хармонично към вече съществуващата градина от 1200 кв.м. Гостите имаха удоволствието да разгледат заедно с екипа на Semmelrock над 20 нови уникални за България продукти с луксозни повърхности и оригинален дизайн, създадени в унисон с най-съвременните методи на оформление в Модерен и Средиземноморски стил.

Като лидер на пазара за решения за ландшафтен дизайн, новите продукти в мострената градина са еталон за технологичната експертиза на бранда. С първите стъпки в градината могат да се открият най-новите представители на колекцията плочи Granitto.

Продуктовата серия е без аналог на пазара, произведена изцяло с патентована технология, а новите попълнения са представители на голямо-форматни плочи, превърнали се в тренд през последните години и достигат впечатляващите размери от 120x80x10 см.

За първи път в мострената градина за клиентите на Semmelrock е достъпна и серията CARAT с разнообразни цветове и повърхности. Плочите са произведени по иновативната технология “HERMETIC”.

Основен приоритет на Semmelrock е непрекъснатото усъвършенстване на продуктовата гама и внедряването на полезни иновации. Новостите в мострената градина обхващат и допълнителните елементи като стъпала и бордюри.

За да оптимизира процеса по изграждане на градински стъпала и бордюри, Semmelrock предлага олекотено решение MODULESCA” и Steinfix, като и при двата продукта елементите не изискват замонолитване, а при необходимост, позволяват и демонтаж. Със системата “MODULESCA” и Steinfix клиентите спестяват време от подготвителни дейности като изливане на бетонов или направа на кофраж.

Почитателите на класическия дизайн също ще преоткрият паважът Naturo с вдъхновяващ дизайн, а единственият по своята иновативност в България продукт Arte Сегментен паваж с дебелина 10 см ще провокира всички посетители, доказвайки, че възможностите за експерименти с продукта са изцяло в ръцете на архитектите.

Не остана незабелязана от гостите и английската градина, изпълнена със системата за огради Rainbow в комбинация с плочи Granitto.

Независимо дали обектите, които партньорите на компанията изготвят, са корпоративни, търговски, жилищни или обществени, зоните, оформени с настилки, системи за огради, бордюри и стъпала могат да бъдат самостоятелен акцент в дизайна на пространството или да допълнят стилистично архитектурните решения Canada, Ontario, Kitchener, King Street, Umbriano Grey granite-white textured.

Мострената градина представя визуално възможностите и богатата гама продукти, които Semmelrock предлага. Тя дава възможност на всички търговски партньори, строители, архитекти, урбанисти и ландшафтни специалисти да направят лесно своя избор за реализация на проектите, в които са заложени екстериорни решения от бетонови настилки.

Персоналният подход към всеки проект отличава Semmelrock от конкурентите в бранша, затова и всеки посетител ще има възможността да получи индивидуално обслужване от ландшафтните архитекти на компанията, които с удоволствие ще предоставят информация и технически характеристики на продуктите.

Ако планирате посещение на мострената изложбена градина, е необходимо да запазите час за консултация в сайта на компанията тук.

Марката Semmelrock е позната в цяла Централна и Източна Европа и заема сериозен дял от пазара на изделия в този бранш. Заводът в България е открит 2009 година, а повече информация за продуктите и дейността на фирмата в България можете да намерите ТУК!

………………………………………………………………………………..

Semmelrock е марка на Wienerberger с модерна индустриална база и ефективна производствена и дистрибуторска мрежа в Централна и Източна Европа. Със своите 14 завода и сайтове в седем държави – Словакия, Чехия, Унгария, Полша, Хърватска, Румъния и България – както и дистрибуторски организации в Словения, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Република Северна Македония, Република Косово. Чрез дългогодишен опит, иновативни производствени технологии и техническа експертиза Semmelrock се утвърди като водещ доставчик на висококачествени решения за ландшафтно оформление в Централна и Източна Европа.

Като социално отговорен член на обществото, Semmelrock е въвела принципите на устойчивото развитие като неразделна част от дейността си. Ние се фокусираме върху производството с местни суровини и къси транспортни маршрути за минимизиране на вредното влияние върху околната среда. Ефективното използване на ресурси и предотвратяване образуването на отпадъци са от съществени аспекти на производствения процес. Чрез рециклиране на скрап материала по време на производството Semmelrock спестява ценни суровини. Освен това всички наши продукти могат да бъдат рециклирани в края на техния експлоатационен живот, като бъдат използвани повторно с друго предназначение: като подложка в пътното строителство или като пълнител за ландшафта.

Продуктите на Semmelrock са с разнообразни сфери на приложение от публични пространства като улици, паркове и площади, до частни домове и градини. Марката предлага богати индивидуални възможности за оформление, чрез различни комбинации на цвят, форми и структури на повърхността. Нашите изделия издържат и на най-високите температури, а доброто сцепление и високата устойчивост предотвратяват образуването на коловози и деформации.

Продуктите на Semmelrock са декларирани като устойчиви на замръзване и луга, а настланите повърхности ще изглеждат еднакво добре през пролетта и есента, без зимата да остави своя отпечатък.

 

Споделете: