Престижно отличие за български дизайнер в международен конкурс на AEG за дизайн на кухня

Българският проект спечели второ място сред 32 предложения от цяла Европа

На първия встъпителен конкурс за дизайн на кухня на тема „Изострете сетивата си“ (Sharpen your Senses), организиран от AEG, бе високо оценен проект на български дизайнер.

Награденият с второ място дизайн на Оксана Харутюнян от “Home Book” бе избран сред 32 предложения от интериорни дизайнери от 6 държави от цяла Европа. Конкурсът се проведе в две направления – вече реализирани пространства или на ниво проект с уреди на AEG.

Въпреки, че е проектиран за самостоятелна семейна къща, проектът би паснал идеално и на апартамент, чиито собственици водят стилен и практичен градски живот.

„Тази компактна кухня предлага превъзходни решения и място за приятни изживявания“, казва София Андреасон от „Тенденции и Анализи“ в Electrolux Group Design. “С охладителя за вино и кафе-машината вдясно, които визуално балансират готварските електроуреди вляво, и мивката, която може да бъде скрита, тази кухня може отлично да се използва по предназначение или елегантно да се слее с дизайна на дома, когато не се използва – пример за интелигентно оползотворено пространство с премиум естетика.”

Оксана Харутюнян печели един от уредите за вграждане AEG, използвани в проекта ѝ, както и кулинарно преживяване, предоставено от AEG България.

Първото място в международния конкурс на AEG бе отредено за Реми Блом от Kitchen Studio, Холандия.

“Приказната кухня на Реми е страхотно съчетание на форма и функция, обгърнати в красива естетика с неочакван обрат.”, казва Томас Гарднер, старши дизайнер в Electrolux. „Комбинацията на материали и цветовата палитра са елегантни и са снабдени с интелигентни, практични детайли като солидни дръжки за чекмеджета и вградени електрически контакти.“

Третото място бе присъдено на дизайн, изготвен от белгийското студио DSM Keukens.

„Тази кухня има страхотно излъчване.“, казва Гарднер. „Петте високи стола пред острова поставят готвача в центъра на „сцената“, докато гостите могат да разговарят и да се наслаждават на напитки от охладителя за вино, преди всички да се отправят към масата за хранене. Елементите са добре подбрани и създават специфична атмосфера в трапезарията, например картината върху стената добавя персонализиран почерк и допълва пространството.“

Ежегодният конкурс за дизайн на AEG е форум за изява на кухненски проектанти и интериорни дизайнери от цяла Европа. В него те могат да представят своите проекти, в които са интегрирали или предвиждат да интегрират уреди AEG.

На победителите се предлагат страхотни награди, сред които уреди AEG и готварски преживявания. Следващият конкурс за дизайн ще бъде отворен за предложения през лятото на 2019 г.

Прочетете повече на адрес: https://kitchendesign.aeg.com/

Споделете: