Иновативни решения за фасади, покриви и още много предложения на спезиализирано изложение

АРХИТЕКТУРНО-СТРОИТЕЛНА СЕДМИЦА ще се проведе от 6 до 9 март

Дълъг живот на сградите и оптимално добри условия за обитателите й са целите, които си поставя съвременното строителство чрез влагането на иновативни компоненти и нови подходи.

За изграждането на съвременни сгради и реновиране на стари от основно значение са събитията, които събират бранша заедно. След като се оформи като професионалната бизнес платформа на строителството в България, изложение АРХИТЕКТУРНО-СТРОИТЕЛНА СЕДМИЦА ще отвори вратите си от 6 до 9 март в Интер Експо Център. И по всичко личи, че фасадните и покривните решения ще са сред акцентите.

Организаторите реализират новата си концепция – изложбените зали са разделени в три направления: „Вътрешни довършителни работи“, „Врати, прозорци, фасади и профили“ и „Грубо строителство и външни довършителни работи“. На площ от над 8500 кв.м щандовете си ще разположат фирми от България, Германия, Италия, Англия, Полша, Китай, Румъния, Турция, Иран.

Фасадите – елегантни и от иновативни материали

За предпазване от развитие на мухъл, плесен и замърсяване, Henkel ще даде разнообразни продуктови решения. Сред тях са силиконовите и силикат-силиконовите мазилки и бои Ceresit, подсилени с технология Double Dry за двойна защита. Паропроницаемите мазилки и бои са хидрофобни и устойчиви на проникване на вода и изсъхват бързо.

HPL плоскости за плотове и фасади ще представи ТЕКА. С UV-защитата и слой от алуминиев оксид за повишена износоустойчивост те привличат вниманието на професионалистите. Използваният материал е влаго- и водоустойчив и плоскостите са с широка сфера на приложение – създаване на маси и плотове за вътрешно и външно приложение, вентилируеми фасади, външни и вътрешни архитектурни елементи.

Пред посетителите ще бъде разгърната концепцията на елегантната визия с окачени фасадни системи от естествена дървесина на Фивекс Прожект – OSMO Pure Rhombus/Verto. Продуктът притежава състарена структура и е подходящ при изпълняване на разнообрази проекти.

За естетически издържана фасада ще бъдат представени декоративните панели WARM STONE. EKON TECHNOLOGIES ще разкрие качествата им, чрез които фасадата се топлоизолира и добива завършен външен вид. Наподобявайки камък и дърво, панелите са рационално решение при довършването на къщи, жилищни сгради, хотели, ресторанти, реновиране.

Иновативна система за стени и подове с ефект истински цимент – One – True Cement, представя АТРИ. Продуктът дава възможност за оформяне на подове, стени и тавани чрез стилни ефекти, сред които: полиран или матов цимент, камък, травертин и други.

Фасадно осветление, което приковава вниманието

Качественото архитектурно и екстериорно фасадно осветление е неделима част от съвременния облик на обществените и бизнес сградите.

На АРХИТЕКТУРНО-СТРОИТЕЛНА СЕДМИЦА компанията CITY LIGHT Bulgaria ще съсредоточи вниманието върху цялостното изграждане на фасадното осветление, с което обликът на сградата се подобрява и придобива интригуващ вид, водещ до нарастване на интереса у крайните клиенти и наемателите.

Покривът от последно поколение

Основно място в АРХИТЕКТУРНО-СТРОИТЕЛНА СЕДМИЦА 2019 заемат покривните решения от последно поколение.

Сред тях са битумните керемиди Cambridge Xtreme от Армормат. Богатата гама от керемиди дава подходящи решения при изпълнението на много проекти, при които покривните наклони варират от 9,5° до 90°.

Разполагайки със самозалепваща се ламинирана архитектурна шингла, керемидите са с 30-годишна гаранция, включваща 15-годишна „Платинена защита“ – пълно покритие на всички направени от клиента разходи. След тестове е установено, че битумната керемида може да устои (дори при покривен наклон от 9,5°) и проливни дъждове, придружени от вятър със скорост от 60 км/ч.

„С вложените в покрива материали компромис не трябва да се прави“, единодушни са специалистите. Затова РУФ КЪМПАНИ ще представи предложенията си за създаване на устойчиви, дълготрайни и естетически издържани конструкции, сред които – метални керемиди и безшевни улуци. Металните керемиди са профилирани метални листове, а изходният материал е висококачествена тънколистова стомана с дебелина 0.5 мм, която осигурява дълъг период на експлоатация.

На АРХИТЕКТУРНО-СТРОИТЕЛНА СЕДМИЦА от 6 до 9 март, професионалистите ще открият богата гама от продукти, машини, технологии и материали за нуждите на строителството. За всеки от тях подробна информация можете да откриете ТУК.

Споделете: