Националния конкурс Баня на годината 2018 отличи 10 проекта

С бляскав спектакъл приключи 15-тото издание на форума, преминал под наслова „Създаваме заедно“

Във вълнуващ впечатляващ спектакъл се превърна дългоочакваният финал на 15-тото издание на конкурса Баня на годината 2018 под надслова „Създаваме заедно“.

Професионални архитекти, дизайнери и проектанти извисиха на пиедестал творческия заряд на достойни млади дизайнери, отговорили прецизно на зададените изисквания на конкурса и представили проекти, създадени с професионализъм, мисъл и любов.

В знак на уважение на съвместното партньорство с архитектурната общност  в създаването на творения, свързани с новите търсения на хората за дома и банята,  организаторите на конкурса посветиха градивни послания за дизайна, който възпитават към естетика и функционалност.

„Заедно с журито през тези години направихме конкурса престижен. Освен с препоръки към нас като организатори, те помагат и на участниците в конкурса за повишаване на нивото на професионалната среда и за културното обогатяване на цялото общество.“,  с благодарствено слово приветства аудиторията председателя на журито Христо Караиванов и директор търговска организация Източна Европа.

Звездните водещи – актьорите Елена Петрова и Васил Бинев, вдъхнаха живот на посланията, събрани в мотото „Създаваме заедно“ и вдигнаха завесата на славата за победителите в четирите категории на конкурса Баня на годината 2018.

Специална изненада за гостите бяха красивите и вдъхновяващи изпълнения от  балет „Арабеск“.

Наградите на експертното жури се присъдиха след като са били обстойно разгледани проектите, създадени с хармоничен, естетичен и цялостен образ на интериора с всички необходими функционалности.

Четири победителя получиха призовете на реномираното жури. Те ще имат честта и удоволствието да посетят специализиран семинар, посветен на интериорния дизайн в Милано, Италия.

В категорията на една от най-новите тенденции в проектирането „Санитарни помещения в офис сграда – BIM проект“, наградата получиха арх. Полена Жекова, арх. Ивайло Иванов и инж. Пламен Илиев.

Баня на годината в категория „Идеалната училищна тоалетна – 3D проект“ получи арх. Деница Славова.

Приз за „Идеалната семейна баня – 3D проект“ отиде при проекта Reflection на арх. Вилия Евстатиева и арх. Харалан Йовчев.

Победител в категорията „Реализирана баня в жилищна сграда“ стана Гергана Досева с идеята си за Баня „Релакс“.

Проектите бяха оценявани от жури, в което се включиха едни от най-известните имена в архитектурната общност в България – арх. Пенка Станчева, арх. Иван Александров, арх. Юри Танов, арх. Мирослав Гюнелиев, арх. Петър Диков, арх. Атанас Динев, арх. Таня Дикова, арх. Радина Гешева, проф. д-р инж. арх. Пеньо Столаров.

Събитието бе уважено и от архитекти, дизайнери и проектанти, създатели на известни архитектурни проекти, спечелили награди и призвания в международни конкурси.

„Респектиращ факт е, че конкурсът е устойчив в 15-те години на своето развитие. За мен най-важният елемент от неговото усъвършенстване е, че поддържа и засилва интереса на младите проектанти“, сподели арх. Иван Александров.

Церемонията по награждаване се превърна във вдъхновение и място за споделяне на емоции и идеи и за творци от различни сфери на изкуството и популярни личности, спечелили сърцата на хората със своите успехи.

Сред гостите бяха очарователната музикална изпълнителка Мария Грънчарова, кралят на стендъп комедията Ники Станоев, модния дизайнер Наталия Живкова, телевизионния водещ Павел Владимиров,  шеф Таньо Шишков и др.

 

За първи път тази година проектите се оценяваха от медийните партньори на конкурса. Техният глас бе равностоен на този на експертното жури.

Медиите отличиха с призове разработки в три категории.

Приз Баня на медийните партньори в категория „Идеалната училищна тоалетна – 3D проект“, беше отличена арх. Ивета Попова.

В категорията „Идеалната семейна баня – 3D проект“, призът на медийните партньори получиха Добрин Драганов, Станислав Иванов и Сергей Станев.

Арх. Тея Трошанова спечели наградата в категорията „Реализирана баня в жилищна сграда“.

Победителите, определени от медийните партньори, ще имат честта и удоволствието да посетят специализиран семинар, посветен на интериорния дизайн в Милано, Италия. Тази награда имат същата добавена стойност за развитието на младите архитекти като тази на експертното жури.

Според традициите на конкурса Баня на годината и тази година публиката имаше честта да разгледа всички кандидатствали проекти и да оцени по достойнство в три от категориите.

Приз Баня на публиката и награда Спа уикенд за двама получиха арх. Цветомира Гиргинова в категория „Идеалната училищна баня – 3D проект“, Миглена Кънева в категория „Идеалната семейна баня – 3D проект“ и Милена Иванова в категория „Реализирана баня в жилищна сграда“.

Конкурсът привлече таланти от цялата страна и затвърди статута си на професионална платформа за създаване на предизвикателства към младите архитекти и намиране на проекти с най-съвременно звучене и отговарящи на духа на световните тенденции в дизайна.

Всички участвали проекти можете да разгледате ТУК!

 

Споделете: