„Оргахим“ и художниците от Destructive Creation създават „Сервиз за пейки“!

В много български градове пейките в междублокови пространства и градинки грейнаха в цветовете на дъгата!

Всяко пространство – било то интериорно или някъде навън, може да бъде преобразено съвсем лесно и то само с помощта на цветовете! Дори и такова, за което никой не се грижи, защото „няма смисъл“…

„Оргахим“ и художниците от Destructive Creation решиха, че все пак има смисъл да обновят пейките в градинки и междублокови пространства, за да внесат цвят и настроение в градските зони. И се заеха с възстановяването и пребоядисването на десетки пейки в малки и големи градове и села в страната.

„Ние сме компания, която създава цветове и с цветовете си можем да променяме средата около нас. Затова когато чухме за новата идея на Destructive Creation, решихме да я подкрепим и по този начин заедно да се погрижим за хората и за зелените площи в градовете. Когато е красиво и поддържано, хората пазят повече“, каза Емил Кунчев от „Оргахим“.

Проектът носи любопитното заглавие „Сервиз за пейки“. За няколко месеца бяха реновирани повече от 100 пейки в София, Пловдив и други населени места. Всяка пейка е боядисана в различен цвят от палитрата на „Оргахим“. Няма две еднакви, всяка е единствена и неповторима. Цветовете са избрани от художниците така, че да пасват идеално в пространството навън и да покажат огромното разнообразие от цветове, в които могат да бъдат тонирани боите за дърво и метал от портфолиото на компанията.

Точно къде се намират обновените пейки и какъв цвят е използван за тяхното преобразяване, може да се види в сайта на инициативата: https://colorsoforgachim.bg/. Описанието на всеки „обект“ е придружено с карта, номера на цвета и марката боя по каталог.

„Със „Сервиз за пейки“ се борим със стереотипа, че винаги има лоши хора, които ще развалят всичко, затова е по-добре да не правиш нищо хубаво, защото няма смисъл. Ние вярваме точно в обратното – и пак да ги счупят, пак ще ги поправим“, казват от Destructive Creation.

Докато боядисвали, във всички квартали си мислели, че са от общината или пък част от предизборната кампания за местна власт. А партньорите просто смятат, че всеки добър план се нуждае от точното време, екип, въоръжен с ентусиазъм и умения, и дъга от цветове – за да подчертае красотата, споделянето и отмората, заключени в една пейка.

Споделете: