Стан Вавринка с обръщение на български език

Стан Вавринка, носител на три титли от „Големия шлем“ (Australian Open 2014, „Ролан Гарос“ 2015 и US Open 2016), се върна към участието си на Sofia Open и в навечерието на Коледа поздрави българските си фенове на български език.

Следваният от милиони в социалните мрежи швейцарец публикува снимка пред храм-паметника „Свети Александър Невски“. „Връщам се към февруари 2018 г., когато играх за първи път на Sofia Open и успях да посетя красивата катедрала “Александър Невски“. Очаквам с нетърпение да се завърна на турнира в София през февруари 2019-а. С толкова силни тенисисти съм сигурен, че ни очакват епични битки на корта. Надявам се да видя всички мои фенове да ме подкрепят в залата“, написа на английски Вавринка. А след това показа уважение и завърши с обръщение на български: „Нямам търпение да се видим в София, мои български приятели!“

„Развълнувани сме, че се завръщаш да играеш в турнира в София и нямаме търпение да видиш повече от нашия красив град. Весела Коледа, щастлива Нова година и късмет на старта на твоя тенис сезон, Стан“, отговориха му от екипа на Sofia Open.

Освен бившият №3 в света Стан Вавринка в „Арена Армеец“ от 3 до 10 февруари 2019 г. ще играят и още седем играчи от топ 30 в световната ранглиста: №11 в света Карен Хачанов (Рус), №15 Стефанос Циципас (Гър), №16 Данийл Медведев (Рус), №21 Николоз Басилашвили (Груз), №24 Роберто Баутиста Агут (Исп), №28 Фернандо Вердаско (Исп) и №29 Гаел Монфис (Фр).

Билетите за Sofia Open 2019 са в продажба в мрежата на Eventim.

 

Споделете: