Стартира 18-тото издание на конкурса Ideal Standard Баня на годината 2021

Проекти за участие ще се приемат до 31 март 2022 г.

С нови предизвикателства към полета на фантазията, знанията и уменията на всички участници стартира за 18-та поредна година националният конкурс Ideal Standard Баня на годината.

В три категории творческо поле за изява могат да намерят утвърдени архитекти, дизайнери, проектанти, прохождащи в професията и студенти.

Участниците могат да работят индивидуално или екипно, като проектите им представят най-новите световни тенденции в дизайна и проектирането на бани в обществени и жилищни пространства. Срокът за подаване на проекти за участие е от 1 декември 2021 г. до 31 март 2022 г.

КАТЕГОРИИТЕ в 18-тото издание на конкурса Ideal Standard Баня на годината са:

  1. СЕМЕЙНА БАНЯ С ATELIER COLLECTIONS – 3D – категорията е предназначена специално за активни/утвърдени архитекти, дизайнери и проектанти. Проектът трябва да е разработен за помещение не по-голямо от 12 кв. м., при свободен избор за план на помещението.

  2. ОБЩЕСТВЕНО САНИТАРНО ПОМЕЩЕНИЕ – 3D – категорията е за студенти, които целят по-висока експертиза в този сектор.

  3. РЕАЛИЗИРАНА БАНЯ С ПРОДУКТИТЕ НА IDEAL STANDARD – категорията е за архитекти, дизайнери и проектанти, с чиято помощ продуктите на Ideal Standard са намерили своя дом през 2021 г.

График:

Подаване на проектите – 1 декември 2021 г. – 31 март 2022 г.

Гласуване на журито – 1 – 20 април 2022 г.

Онлайн гласуване на публиката – 21 април – 1 май 2022 г.

Финално събитие – 9 май 2022 г.

Оценяване на проектите:

Всеки член на журито гласува за всеки един проект чрез специално изработена онлайн платформа, без да разполага с информация за името на автора на проекта. Проектът се оценява по всеки от публикуваните критерии в дадената категория с оценка от 1 до 5. Проектите във всяка категория биват класирани според събраните точки от гласуването. Печели проектът, събрал най-много точки като сума от оценките на членовете на журито за съответната категория.

Журито тази година е в състав:

Христо Караиванов – председател на журито и търговски директор Клъстър Източна Европа в Идеал Стандарт, арх. Иван Александров, инж. Васил Велчев, арх. Радина Гешева, арх. Гергана Милушева, инж. Иван Гроздев, арх. Мирослав Гюнелиев, доц. д-р арх. Мария Давчева и проф. д-р арх. Орлин Давчев, арх. Борислав Игнатов, Красимир Капитанов, проф. д-р. инж. арх. Пеньо Столаров, арх. Юри Танов, арх. Димчо Тилев, арх. Галина Милкова и Недко Николов.

Награди:

Награда на журито „Ideal Standard Баня на годината 2021“ в отделните категории е:

  1. Първо място в категория „СЕМЕЙНА БАНЯ С ATELIER COLLECTIONS – 3D“ е 4 000 лв. + право на 30% отстъпка за продуктите от Atelier Collections до края на 2022-ра година.

  2. Първо място в категория „ОБЩЕСТВЕНО САНИТАРНО ПОМЕЩЕНИЕ – 3D“ е 2 000 лв.

  3. Първо място в категория „РЕАЛИЗИРАНА БАНЯ С ПРОДУКТИТЕ НА IDEAL STANDARD“ е 2 000 лв.

Приз на медиите:

Наградата на медиите във всяка от категориите е двудневно посещение на заводите на Ideal Standard в гр. Севлиево, както и представяне на проектите им в изданията на партниращите медии.

Награда „Баня на публиката“:

Авторите на проектите-фаворити на публиката за всяка категория е СПА уикенд за двама в България.

Пълната информация за 18-тото издание на Ideal Standard Баня на годината 2021 можете да видите официалния сайт на конкурса https://thebathroom.bg/s/banianagodinata/

Споделете: