Иновации, реалности и перспективи в строителния и мебелния бранш

Изложенията ще се проведат от 30 март до 2 април в Интер Експо Център

„Устойчивост“ е терминът, с който най-точно може да се определи сектор „Строителство“. Въпреки  глобалните събития през последните години, българският строителен бранш демонстрира хладнокръвие и баланс. Рационалното поведение съхрани сектора и създаде добра основа за подем. Подем, на който от 30 март до 2 април в Интер Експо Център ще сме свидетели на българското строително изложение Архитектурно-строителна седмица и новия формат АТЕСТ Експо, посветен на едрата строителна техника и механизация.

Последните месеци на 2021г. бяха белязани от ръст на строителната продукция. По данни на НСИ, през ноември индексът на строителната продукция нараства с 1.9% спрямо предходния месец. Тенденцията се запазва и през декември 2021г., когато показателят нараства с 1.4% спрямо 2020г. От данните може да се заключим, че браншът се възстановява. Показател за това е възходящият тренд в изложбения сектор и Архитектурно-строителна седмица. През последните години, провеждайки се на живо, изложението стана символ на устойчивостта.

„Осезаемият ръст на изложителите през тази година е отчетлив показател за възходящи процеси“, коментират организаторите от Интер Експо Център. Трендът се затвърждава и от тематичното обогатяване на изложението. От тази година Архитектурно-строителна седмица набляга отчетливо върху сегментите на едрата строителна техника и инвестиционните инструменти.

За първи път ще се проведе АТЕСТ Експо. Форматът се реализира благодарение на дейното участие на Асоциацията на търговците на едра строителна техника (АТЕСТ). Големите машини ще разгърнат потенциала си на над 10 000 кв.м.външни площи на комплекса. Организаторите на Архитектурно-строителна седмица създават и секция за инвестиционните инструменти, кредитирането и застраховането в строителството.

Иновации – тази ключова дума

Последните издания на Архитектурно-строителна седмица превърнаха изложението в платформа за представяне на иновации в сектора. Тук тази година ще видим Hörmann homee – модулна и гъвкава централа за управление на умен дом. Белият куб е с WLAN връзка, може да се позиционира навсякъде и позволява други модули бъдат свързани към него, според необходимостите на Smart Home.

Предимствата си разкрива и програма за отчет на СМР, изчисляваща заработки на база извършените СМР от всеки работник, надници на акорд, база или час и дава още много ценна информация. Търсещите решения за фотоволтаични централи пък ще открият специално проектирани регулируеми стойки.

За създаването на енергоефективни сгради, ще открием цялостно решение за термомостовете Schöck Isokorb. Ще се запознаем и с последни модели покривни прозорци VELUX 3в1 и още иновации, позволяващи навлизане на максимално количество светлина в помещението, както и с ICF технология от изолиращи кофражни елементи и форми. За финалния щрих в банята погледа ще спира Grohe Allure – смесителят за баня – елегантен, деликатен и минималистичен.

Изложение Архитектурно-строителна седмица и АТЕСТ ЕКСПО дават възможност да открием най-новото в сектора на едрата строителна техника. На външните изложбени площи на Интер Експо Център с мащабите си впечатлява XCMG Автокранове за всякакви терени, най-новият булдозер на DRESSTA, тежащ 20-22 т. Впечатляващи са и багер-товарачите и валяк на MECALAC. Ще бъде представен и специалният застрахователен продукт „Строителни и земекопни машини (Каско на машини)“ от Булстрад, създаден за строителни и земекопни машини.

ЕКСПОМЕБЕЛ – четири дни за идеи и вдъхновение

Заедно с Архитектурно-строителна седмица и АТЕСТ Експо ще се проведе и ЕКСПОМЕБЕЛ. Изложението, посветено на мебелната промишленост, интериорния дизайн и обзавеждането по един логичен начин затваря кръга на процесите в екосистемата, свързани с изграждането на сградите и съоръженията и тяхното финализиране.

Свежест, визионерство и смелост ни посрещат от продуктите на изложение ЕКСОПМЕБЕЛ. По всичко личи, че компаниите от сектора са оползотворили последните три години рационално; функцията и дизайнът се преплитат както никога преди.

Впечатляват мебелите със система Arctronic, чиито елементи максимално улесняват трантиспортирането. Много характер и неизчерпаем стил откриваме във Vintage Stacking Chair и Brooklyn Industrial Stool; мебели, които едновременно създават индивидуален характер на пространството, но за секунди могат да бъдат събрани и преместени. Подходящ за трапезен, кабинет или място за почивка, е столът на Титан Арт Дизайн. А когато става въпрос за училищна мебелировка, възможностите са неограничени; доказват го ученическата маса РОНДО СТИФ и столът ЕРГО.

Искате да създадете неповторимо пространство? Посещавайки изложение ЕКСПОМЕБЕЛ, това е възможно. Сякаш от ново измерение са масите, съчетаващи в плота си дървен масив и епоксидна смола. Вдъхновяваща е и концепцията на абажура Lampion.E, която създаделите ѝ не спират да надграждат и на огледалото „СКОРПИОНИ“? И като за край на абзаца – почти неизброимо е изобилието от матраци, мебелни кантове и акрилни плоскости.

Какво предстои в строителството и мебелния сектор, ще стане ясно от 30 април до 2 март, благодарение на изложение Архитектурно-строителна седмица, изложение ЕКСПОМЕБЕЛ и новия формат АТЕСТ ЕКСПО.

Можете да ги посетите от понеделник до петък между 10.00 и 18.00 часа, а в събота, 2 април – до 16.00 часа.

Споделете: