Български финалист в международния конкурс „Life Challenge 2022“ – фасадата на „Кабаре Лотос“

Финалът на конкурса на Баумит за най-красива европейска фасада ще се проведе във Валенсия на 19 май

В петото издание на европейския конкурс на Баумит за най-красиви фасади „Life Challenge 2022“ бяха представени 322 проекта на участници от 23 държави.

Международното жури излъчи според критериите на конкурса най-добрите 36 проекта, които ще се надпреварват в големия финал на 19-ти май 2022 във Валенсия, Испания.

В това оспорвано съревнование и в конкуренция с толкова много проекти, повод за особена гордост е, че българска фасада – на „Кабаре Лотос“ от гр. Варна, успя да се пребори и влезе в крайната шестица в категория „Нежилищни сгради – ново строителство“.

Проектанти на тази безспорно интересна и модерна сграда са арх. Добринка Петкова и арх. Георги Бачев.

Изпълнител е фирма „Симплекс строй“ ЕООД с управител Траян Георгиев. Инвеститор е „Лотос премиум“ ООД .

„Изключително се радваме, че нашата сграда успя да се класира за финала в едно оспорвано европейско състезание. Това е своеобразно признание за българската архитектура и строителство, което нас като инвеститори може само да ни радва.“- заяви Ирина Тен, инвеститор на обекта.

За направата на модерната фасада на кабаре Лотос са избрани продуктите топлоизолационна система Баумит Стар с крайно покритие ГранопорТоп мазилка в бял цвят, безупречно изпълнени от строителя „Симплекс строй“.

Български обект е на финала, а дали ще бъде сред големите победители, ще стане ясно на 19-ти май във Валенсия.

А ако все пак сте разочаровани, че Вашата любима фасада не се е класирала за финала, имате още една възможност да я подкрепите. Гласувайте тук: https://baumit.bg/lifechallenge2022/projects.

Фасадата с най-много гласове също ще бъде обявена публично на финала.

Успех на големия финал на българската фасада – на Кабаре Лотос, гр. Варна!

Споделете: