Празнуват Тодоровден в с. Мрамор

Тържеството е организирано от Народно читалище “Св. Иван Рилски – 1922” с подкрепата на Район “Връбница” на Столична община

Празнуваме Тодоровден!

Утре, 8 март, от 11.00 часа, в село Мрамор за пореден път ще се проведе празнично честване на Тодоровден, организирано от Народно читалище “Св. Иван Рилски – 1922”, с подкрепата на Район “Връбница” на Столична община.

Празникът ще бъде открит от кмета на Район „Връбница”, Младен Младенов и включва тържествен водосвет и захранване на конете, които ще участват в кушията. На площада пред читалището ще дефилират впрегатни коне с каруци, платформи и файтони, украсени за празника от своите стопани. Очаква се в дефилето да вземат участие животновъди от селата Мрамор и Доброславци, кварталите „Волуяк”, „Обеля”, „Република” и „Славовци” и град Нови Искър.

В концертната програма ще участват самодейните състави на читалище “Св. Иван Рилски – 1922”, танцов клуб от читалище „Пробуда – 1921“ /с. Доброславци/, певческа група за автентичен фолклор от читалище „Пробуда – 1921“ /с.  Воден, Община Димитровград/, народен оркестър „Сите българи“ със солист Костадинка Танчева.

Споделете: