УниКредит Булбанк е най-добра банка в България за 2019 г. според Global Finance

Финансовата институция е отличена за региона на цяла Централна и Източна Европа

 

Global Finance („Глобал файненс“) – международното финансово списание, обяви, че УниКредит Булбанк е избрана за „Най-добра банка в България“ за 2019 г. в 26-те годишни награди за най-добрите банки в света.

УниКредит получи наградата „Най-добра банка“ за региона на цяла Централна и Източна Европа, както и локалната награда в същата категория в Хърватия.

“Все по-трудно е да бъдат постигнати необходимите резултати, за да се класираш сред най-добрите банки в света. Клиентските очаквания към доставчиците на финансови услуги никога не са били по-високи – индивидуализирани продукти, предоставени в реално време с абсолютно ниво на сигурност” – каза Джоузеф Д. Джарапуто, издател и главен редактор на Global Finance и допълва: Наградите на Global Finance за най-добра банка са нагледен пример за развитието на концепцията за иновативни финансови институции, които се адаптират към променящата се среда.

„Като екип сме удовлетворени, че международното издание Global Finance ни оценява като банката, която предоставя най-високо качество финансови услуги и продукти на българския пазар. Стремим се да вървим от продуктово базиран растеж към растеж, базиран на дигитални процеси. Целта ни е непрекъснато да се подобряваме в осигуряването на приятно клиентско изживяване и да направим банковите услуги по-бързи, по-лесно достъпни и по-удобни – по всяко време, навсякъде.“, коментира Левон Хампарцумян, главен изпълнителен директор и председател на УС на УниКредит Булбанк.

Целият подбор е направен от редакторите на Global Finance след задълбочени консултации с корпоративни финансови ръководители, банкери и банкови консултанти и анализатори в целия свят. Освен това се взимат предвид и резултати от анкета, в която се иска мнението на читателите на Global Finance. Целта е да се увеличи още повече степента на прецизност и надеждност на резултатите.

Обективните критерии, които се оценяват при избора на най-добри банки, са: ръст на активите, рентабилност, географски обхват, стратегически отношения, развитие на нов бизнес и иновации в предлаганите продукти. Окончателният избор се допълва от становищата на анализатори на капиталовите пазари, кредитни рейтинги, оценките на банкови консултанти и други участници в банковата индустрия.

За УниКредит Булбанк

УниКредит Булбанк е лидер на българския банков пазар като банка номер едно по активи, кредити за бизнеса и за домакинствата, депозити на фирми и граждани, акционерен капитал и други показатели. Банката е и на челни позиции по отношение на показателите за рентабилност и ефективност.

Банката е част от УниКредит, чиято ясна и дългосрочна стратегия е да бъде успешна паневропейска търговска банка. УниКредит обслужва 26 милиона клиенти в Западна, Централна и Източна Европа. Групата има силен местен и международен опит, който споделя със своите клиенти чрез водещи банки на 14 основни пазара в Европа: Италия, Германия, Австрия, Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Чехия, Унгария, Румъния, Словакия и Турция. Чрез международната си мрежа, УниКредит обслужва клиенти в още 18 страни по целия свят.

За Global Finance

Международното списание Global Finance има над 50 000 тираж и читатели в 188 страни. Изданието има офиси в Ню Йорк, Лондон и Милано.

Споделете: