АРХИТЕКТУРНО-СТРОИТЕЛНА СЕДМИЦА 2019 събра над 7200 професионалисти

Организаторите обявиха посоката за развитие на изложението през следващата 2020 г.

В рамките на четири дни професионалната платформа за строителния бранш – АРХИТЕКТУРНО-СТРОИТЕЛНА СЕДМИЦА 2019 събра под един покрив над 7200 професионалисти от бранша.

Участници от два континента, обстановка за изграждане на устойчив бизнес и професионални съпътстващи събития, посветени на високите технологии, новите материали, законодателството и визиите за бъдещето – всичко това предложи форумът от 6-ти до 9-ти март.

В най-мащабното от десетилетие издание на изложението се включиха фирми от България, Германия, Италия, Англия, Полша, Китай, Румъния, Турция, Иран.

С реализирането на новата си концепция форумът създаде професионална платформа за повече от 7200 предимно бизнес посетители. През четирите изложбени дни те обменяха информация, контакти, идеи и опит с участниците.

Разположена в три зали, на обща изложбена площ над 8500 кв.м., АРХИТЕКТУРНО-СТРОИТЕЛНА СЕДМИЦА предложи най-новото от машините, продуктите и технологиите за строителния сектор. За първи път форумът се проведе заедно с WATER TECH EXPO и SECURITY EXPO. Това доведе до безпрецедентно обединяване на темите за строителство, управление на водите, енергия и сигурност.

Прецизиране

В изпълнение на новата концепция залите бяха разделени на три сектора – според фирмените сфери на дейност: Вътрешни довършителни работи“, „Врати, прозорци, фасади и профили“ и „Грубо строителство и външни довършителни работи“.

 

„Тази стъпка безспорно води до прецизиране на избора и улеснява бизнеса“, коментираха присъстващи. Фокусът си изложителите на АРХИТЕКТУРНО-СТРОИТЕЛНА СЕДМИЦА поставиха върху потенциала на съвременното строително оборудване и проектиране, технологии и инструментариум, довършителните дейности, интериорните материали и технологии, модерното вертикално планиране и ландшафт, и индустриалното строителство. Сред акцентите бе и виртуалната реалност в полза на строителството.

Премиери за страната направиха много продукти. Сред тях бе система за виртуална реалност. Демонстрирана бе и боя, пречистваща въздуха, дигитални строителни инструменти, съвременни прозорци и покривни конструкции, строителна техника и иновативни конструктивни решения както и архитектурно и екстериорно фасадно осветление.

 

Присъстващите отбелязаха и креативността при изграждането на фирмените щандове. В залите на изложението „израстна“ парк, благодарение на инсталацията „Разходка в парка“.

Четири дни на професионални съпътстващи събития

Изложението бе с изключително пълна и всеобхватна съпътстваща програма. „Това със сигурност носи голяма допълнителна стойност“, коментираха присъстващи.

Многобройните събития поставяха на дневен ред последните продукти на компаниите, високите технологии, визиите за бъдещето, законодателната рамка, засягаща строителството.

Активно бе представянето на основни браншови организации.

„Под светлините на прожекторите“ още през първия ден попаднаха съвременните технологии и подходи – на конференция, организирана от Камарата на архитектите в България (КАБ). Вниманието на гилдията привлече и дискусията, организирана от Българската асоциация за изолации в строителството (БАИС) за строителството и противопожарната безопасност.

Безпрецедентна кръгла маса, инициирана от КАБ И КИИП, събра заедно представителите на държавните и браншовите органи, поставяйки на дневен ред законодателната рамка. Едновременно с това се състояха и редица фирмени презентации и демонстрации, а платформата за умни материали в зеленото строителство Green Constructor бе представена от Българския съвет за устойчиво развитие.

Първото издание на HTB Conference – форумът за високите технологии и бъдещето на строителството, събра на 8 март визионерите. В продължение на един ден водещи имена в бранша предоставяха обективен поглед върху новостите в процесите, влиянието им и възможностите, които създават.

Интензивно протече и последният изложбен ден, 9 март. Общите си събрания проведоха Камарата на архитектите в България и Сдружение „Български врати, прозорци и фасади“.

Безспорно 2019 г. постави едно ново начало за АРХИТЕКТУРНО-СТРОИТЕЛНА СЕДМИЦА – изложение с 19-годишна история. В унисон с технологиите на XXI в., тенденциите на интензивния пазар и високите очаквания, организаторите обявиха посоката за развитие на през 2020 г.

„Ще отворим отделна зала, посветена на иновациите в сградната автоматизация и интелигентното управление в ОВиК сектора“, споделят те. Затова с интерес очакваме АРХИТЕКТУРНО-СТРОИТЕЛНА СЕДМИЦА 2020, която ще събере професионалната публика – от 26 до 29 февруари.

Споделете: