Готови са над 160 проекта, с които Столична община ще кандидатства за финансиране през програмния период 2014 – 2020

Приоритет са енергийната ефективност, метрото и градския транспорт

Готови са проектите,  с които Столична община ще  кандидатства за финансиране през следващия програмен период 2014 – 2020.

Готови са проектите,  с които Столична община ще  кандидатства за финансиране през следващия програмен период 2014 – 2020.

Това обяви заместник-кметът на София Любомир Христов на открита приемна на Областния информационен център – София в Борисовата градина в присъствието на заместник министър-председателят и министър на правосъдието Зинаида Златанова, Реналдо Мендметс, ръководител на отдел „България“ в Главна дирекция „Регионална политика“ на Европейската комисия и заместник-кметът на София Дончо Барбалов, съобщиха от пресцентъра на общината.

През програмния период 2007-2013 Столична община изпълнява 102 проекта с европейско финансиране.  За следващия програмен период 2014 – 2020 Столична община има готовност с над 160 проекта.

Готов е проекта за третата линия на метрото в столицата с анализ на разходите и ползите. Все още не са уточнени обаче окончателно финансовите средства, посочи Христов. Освен метрото София има готовност за реализация и на втората фаза интегрирания проект за градски транспорт, чиято първата фаза в момента се изпълнява.

Един от приоритетите е енергийна ефективност. Столична община разработва проекти за санирането на панелни сгради, които ще предостави безплатно на етажните собственици.

Областният информационен център – София предоставя актуална информация на всички заинтересовани, на всички потенциални бенефициенти на европейски средства по линия на оперативните програми.

Споделете: