Започна изграждането на кръстовището на две нива на бул. „Пейо Яворов” – бул. „Стоян Михайловски”

 Новото съоръжение ще бъде построено за 258 дни

Новото съоръжение ще бъде изградено за 258 дни

След влязло в сила разрешение за строеж, от събота, 19 октомври, започна изграждането на кръстовището на две нива на бул. „Пейо Яворов” – бул. „Стоян Михайловски”, съобщиха от пресцентъра на Столична община

В рамките на етапите на строителството не е предвидено затваряне изцяло на движението. Ще има стеснения, с прехвърляне на движението така, че да се осигури преминаване през кръстовището през цялото време на строителството.

В рамките на проекта е извършено замерване на шумовия фон и е предвидено изграждане на шумозащитен екран по протежението на бул.”Алея Яворов”.

Проектант на обекта е”Трансконсулкт 22», а изпълнител «ГБС Инфраструктурно строителство» АД. Срокът на изпълнение е 258 дни. Настоящото инвестиционно предложение на Столична община е съобразено и съответства на Подробния устройствен план.

Съоръжението е разположено по бул. „Пейо Яворов” и осъществява безконфликтното провеждане на движението по бул. „Пейо Яворов” над бул. „Стоян Михайловски”. Състои си от рампа „Север” (Телевизионна кула) с дължина 96,90 м. Следва конструкцията на надлеза с дължина 163, 50 м. и рампа „Юг” (бул. „Черни връх” ) с дължина 106,20 м. Общата ширина на естакадата е 18,20 м. и включва два тротоарни блока, две платна за движение по 7,00 м и разделителна ивица 2 м.

В организацията на движението на първия етап на строителство се предвижда запазване на съществуващата организация на движение по бул.“Пейо Яворов“ за северното пътно платно (по посока на движението) от началото на обекта до кръстовището с бул.“Симеоновско шосе“. Движението по бул.“Пейо Яворов“ ще бъде проведено в средната и крайна лява лента (по посока на движението) за южното пътно платно.

В района на новия пешеходен подлез при км 1+490 движението ще бъде прехвърлено в северното платно при двупосочно движение. Предвижда се изграждане на нов водопровод Ф600 (в южен локал), изграждане на нова канализация до Ф800 (във всички локали без локал покрай стена семинария), изграждане на нова тръбна мрежа, както и прехвърляне на всички кабели (в северен локал пред жилищните сгради ). Ще бъде изграден и пешеходен подлез (южна част).

 

Споделете: