ИКЕА стартира дарителска кампания в подкрепа на образованието на децата по света

Магазин ИКЕА София ще проведе и локална инициатива за децата в България

„Плюшени играчки в помощ на образованието” е наименованието на глобалната благотворителна кампания на ИКЕА

„Плюшени играчки в помощ на образованието” е наименованието на глобалната благотворителна кампания на ИКЕА, която стартира в началото на тази седмица, съобщиха от пресцентъра на компанията.

Тази година магазин ИКЕА София ще проведе и локална инициатива в подкрепа на образованието в България.

За всяка закупена плюшена играчка Фондацията на ИКЕА ще дарява по 1 евро за проекти за образование по света, а магазин ИКЕА София ще дарява по 1 евро под формата на мебели, играчки и помагала в полза на проекти на УНИЦЕФ България. Така с всяка покупка на плюшена играчка до 4 януари ще се акумулират двойно повече средства, за да могат повече деца да ходят на училище.

Кампанията „Плюшени играчки в помощ на образованието” подкрепя образователни програми в световен мащаб, провеждани от УНИЦЕФ (www.unicef.org) и организацията Save the Children (www.savethechildren.net). Като част от дългосрочното глобално партньорство, ИКЕА застава зад работата на УНИЦЕФ в България, подкрепяйки проектите на организацията в областта на ранното детско развитие.

От старта си през 2003 г., кампанията вече е достигнала до над 10 милиона деца по света – с осъществени 90 проекта в 46 държави. Сумата, която вече е дарена на УНИЦЕФ и на Save the Children възлиза на 57 милиона евро. Набраните средства подкрепят образователни проекти на УНИЦЕФ и Save the Children, които се реализират в Азия, Африка и Източна Европа. Средствата са ориентирани към закрилата на децата, превръщането на училището в приветливо място с добре обучени учители за всички момчета, момичета, за децата от малцинствата и тези със специални нужди.

Тази година към семейството на плюшените играчки на ИКЕА се присъединяват и още приказни герои – вълк LUFSIG, фея SÅNGTRAST и други, които очароват и предлагат приятна компания в игрите на малчуганите. Има и нови кукли за пръстчета, които могат да превърнат всяка семейна сбирка в пъстър спектакъл.

Споделете: