Иновативният дизайн донесе поредната награда на Sofia Ring Mall

Новият мол е обявен за най-добрият архитектурен търговски обект в България
Новият мол е  най-добрият търговски архитектурен проект в България

Най-добрият  търговски архитектурен проект в България е Sofia Ring Mall. Това бе обявено на престижните Международни награди за недвижими имоти (International Property Awards 2013), които се проведоха в Лондон на 24-ти септември, т.г.. Новата сграда бе и една от  най-обсъжданите  на форума, съобщиха от пресцентъра на проекта.

International Property Awards 2013  се счита за оскарите в архитектурния бранш.

Sofia Ring Mall получи признанието на журито заради иновативния си дизайн, който съчетава много отворени пространства и интегрира по естествен начин природата в сградата.

Sofia Ring Mall получи признанието на журито заради иновативния си дизайн

„Ние сме изключително благодарни за тази награда, тъй като тя показва отдадеността, професионализма и креативността на нашите архитекти и целия ни екип,“ каза Сотирис Янакудакис, търговски и лизинг директор на Sofia Ring Mall. „Наградата също така демонстрира колко различен и уникален е нашият проект в сравнение с другите молове, които бяха построени досега в България.“

Това е втората награда, която член на екипа на Sofia Ring Mall получава тази година. TriGranit Management, компанията, която менажира мола, бе призната за най-добра мениджмънт компания на годината на 8-те годишни Европейски архитектурни награди (Europa property SEE Real Estate Awards), които се проведоха на 16-ти май, 2013 г.

Sofia Ring Mall е мол от ново поколение, който набляга повече на забавлението и възможностите за отдих, вместо на броя магазини, каквито са всички други молове, открити досега в България. Целият комплекс ще има обширни отворени пространства, гигантски тераси, гледащи към полите на Витоша и цял парк с изкуствени езера. Търговският център ще включва голяма зала за игри, модерни кино зали и много други места за забавление.

Sofia Ring Mall ще има над 200 магазина и връзка с IKEA, което ще го направи най-големият център за мебели и интериорни стоки в страната. Цялата инвестиция в проекта заедно с IKEA възлиза на над 170 млн. евро.

Споделете: