Как графити изкуството може да играе главна роля в интериорния дизайн…

Започва графити конкурсът „Be Free!” в Арт Хотел „Симона”

Започва графити конкурсът „Be Free!” в Арт Хотел „Симона”

Утре,  17 август, стартира генералното събитие на кампанията „Графити лято 2013” -в  рамките на пет дни 18 райтъри ще покажат своето изкуство в стаите на петия етаж в Арт Хотел Симона. Това съобщиха от пресцентъра на домакините на конкурса.

Всеки графити артист участва с авторски проект, който е предварително одобрен от собствениците на хотела и показва индивидуалните им интерпретации по темата „Be Free!”.

От 22 август, четвъртък, етажът ще бъде отворен като експозиция със свободен вход и всеки желаещ може да даде своя анонимен вот за стаята, която най-много му е харесала. За разлика от повечето графити фестове, в конкурса „Be free!” решаващият глас е на публиката.

Графитите ще ви отведат на различни пътешествия – от Рим, през Африка, гмуркайки се на океанското дъно, чак до България.

Освен уникалната възможност да докажат своя талант, графити артистите се борят и за сериозни парични награди и почетни статуетки.

Тримата победители ще спечелят:

Първа награда – 1000лв.

Втора награда – 700лв.

Трета награда – 500 лв.

На 22 август стартира и онлайн игра във Фейсбук, като победителите в нея ще спечелят романтична вечеря за двама в ресторанта на Арт хотел „Симона” и нощувка в стая по избор именно на Графити етажа.

Кампанията „Графити лято 2013” стартира на 6 юли тази година с три уъркшопа и е безпрецедентна по своята същност. За първи път в България частна организация дава възможност на райтърите да докажат, че графити изкуството може да играе главна роля в интериорния дизайн.

Графити Лято 2013 ще бъде закрито официално на 13 септември с голямо финално парти, на което ще бъдат обявени победителите от конкурса на петия етаж.

Споделете: