“Нашите деца в нашата банка” – младежи гостуват на Банка Пиреос България

Инициативата е част от проекта “Гордея се с труда на моите родители”

 

Банка Пиреос България24 младежи  на възраст от 13 до 18 години  гостуваха в централата на Банка Пиреос България в София на 1 ноември – Денят на народните будители,  за да се запознаят отблизо с професиите на своите родители. Това съобщиха от пресцентъра на финансовата институция.

Над 300 служители на банковата институция отвориха  вратите на работното си всекидневие, за да дадат възможност на младите хора за кариерна ориентация,  да им помогнат в разбирането и оценяването  на труда като полезност и ценност.

Това са и основните цели на проекта на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН “Гордея се с труда на моите родители”, който е пилотен за България и включва 12 български компании.

Банка Пиреос България подготви и организира специална програма за децата, която мина под мотото “Нашите деца в нашата банка”, като в рамките на деня те имаха възможност да участват в различни презентации и да  разберат повече за историята  и произхода на парите и банките, историята на Банка Пиреос и как функционира банката, които бяха представени от мениджъри в организацията.

Децата посетиха различни отдели, както и работните места на своите родители, участваха в интересни и образователни игри и в края на програмата се забавляваха с  боулинг състезание съвместно със своите майки и бащи.

Според Банка Пиреос България,  инициативата има своето важно значение за ранното кариерно ориентиране на децата във време, в което осъзнатият житейски избор и стъпки са ключови фактори в създаването на едно по – добро бъдеще.

 

Споделете: