От началото на годината са ремонтирани над 17 км тротоари в столицата

 Ремонтните дейности по ул.”Цар Шишман” приключват до средата на септември

От началото на годината са ремонтирани над 17 км тротоари в столицата
Цялостен ремонт се извършва в момента на тротоарите по ул.”Цар Шишман” в София, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Строително-ремонтните работи се извършват по програма на Столична община и обхваща участъка от площад „Цар Освободител” до ул. „Граф Игнатиев”. Ремонтират се тротоарните настилки от двете страни на улицата, както и гранитните бордюри.

Новата тротоарна настилка, която се полага е от уни паваж. Извършват се и понижения на бордюрите и поставяне на тактилни плочи с цел осигуряване на достъпна среда.
В момента се ремонтира участъка от ул.”Аксаков” до ул.”Славянска” и предстои да започне работа в отсечката от ул. „Граф Игнатиев” до ул. Хан Крум”.

В рамките на ремонта ще бъдат подменени и капаците на съоръженията на експлоатационните дружества. Предвижда се целият ремонт да приключи до 10 септември.

По програмата за ремонт на Столична община около 40 км тротоари са обновени през последните години. Тази година от началото досега са ремонтирани над 17 км тротоари. Ремонтирани са участъци от тротоарите по бул.”Цар Освободител”, бул.”България”, бул.”Христо и Евлоги Георгиеви”, ул.”Хан Крум”, ул.”Иван Асен ІІ” и др. Това лято бе извършен и цялостен ремонт на прилежащите пешеходни площи и тротоари към зала «Христо Ботев» в «Струдентски град» заедно с уличното осветление.

Споделете: