Пощенска банка подкрепя мащабни събития в страната срещу трафика на хора

Концерти  в  Бургас и Варна с участието на D2 ще се проведат като част от кампанията

D2 срещу трафика на хора във Варна и Бургас 

На 19 и 20 юли ще се проведат мащабни събития в Бургас и Варна във връзка с Националната кампания за превенция на трафика на хора с цел сексуална експлоатация под мотото PLAY 4 CHANGE.

Всички събития се организират в морските градове от Пощенска банка и Националната комисия за борба с трафика на хора със съдействието на местните общини и местните комисии за борба с трафика на хора, съобщиха от пресцентъра на банката.

Кампанията стартира на 28 юни с голям концерт в София.

На 19 юли от 20 ч. в Морската градина пред Пантеона в Бургас ще се проведе голям концерт с участието на музикантите от D2 и млади местни банди. В допълнение към музиката ще има изпълнения на ролери, хип-хоп танци и уъркшоп, боди арт, йо-йо демонстрации, графити.

Събитията във Варна стартираха още вчера,  18 юли, със състезание по стрийтбол, което  се проведе в двора на ВТГ „Г.С.Раковски”.

Спортните изяви продължават и днес в общинския спортен комплекс „Морска градина”, където още от сутринта започна състезание по футбол. През двата дни ще има и фотоизложба на тема „Превенция на рисковото поведение сред деца и млади хора”, графити и улични рисунки, йо-йо демонстрации, хип-хоп.

Големият концерт в града ще се проведе на 20 юли от 20 ч. в Морската градина при Амфитеатъра под Пантеона  също с участието на D2.

Целта на кампанията PLAY 4 CHANGE е чрез различни инициативи, насочени към младите хора, техните родители, приятели, учители и близки, да информира за проблема и рисковете от попадане в трафик на хора.

Официални партньори на кампанията са и Нов български университет, Sport Depot и Pepsi.

Споделете: