Провежда се конференция за добрите практики при доизграждането на АМ „Тракия“

Лотове 2, 3 и 4 на „Тракия“ са първият завършен голям пътен проект, съфинансиран от Кохезионния фонд на ЕС

Министър Терзиева подчерта приноса на европейската взаимопомощ за реализацията на проекта

Днес, 29 юли, в София се провежда национална конференция за добрите практики при доизграждането на АМ „Тракия“.

Убедена съм, че натрупаният опит при строителството на Лотове 2, 3 и 4 на АМ „Тракия“ ще ни помогне да се справим успешно с бъдещите предизвикателства, като доизграждането на автомагистралите „Струма“, „Марица“ и „Хемус“ и на скоростния път Видин – Ботевград. Това каза министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева при откриването на форума, съобщиха от пресцентъра на МРР.

В строителството на трите участъка са използвани технологии и материали отговарящи на строгите европейски изисквания, гарантиращи комфорта и сигурността на пътуване, подчерта регионалният министър. Последните отсечки от АМ „Тракия” са съобразени с най-високите стандарти и изисквания за опазване на животинските видове, допълни тя. В реализацията на мащабното строителство са участвали над 10 000 души, близо 500 строителни машини и 660 тежкотоварни автомобила.

Министър Терзиева подчерта приноса на европейската взаимопомощ за реализацията на проекта. За изграждането на трасето между Стара Загора и Карнобат е получено безвъзмездно финансиране в размер на близо 514 млн. лв. от Оперативна програма „Транспорт“, уточни тя.

Новоизградените Лотове 2, 3 и 4 на „Тракия“ са първият завършен голям пътен проект, съфинансиран от Кохезионния фонд на ЕС.

Споделете: