Провежда се третата работилница „АРХ+“ за дигитално моделиране, параметричен дизайн и производство в архитектурата

Спонсори и дарители на работилницата са „Ксела” – България, „Оргахим” и „КадПойнт”

От 5-ти до 11 юли се провежда  третата работилница "АРХ+" за дигитално моделиране, параметричен дизайн и производство в архитектурата, съобщиха от пресцентъра на ВСУ „Черноризец Храбър”.

От 5-ти до 11 юли се провежда  третата работилница „АРХ+“ за дигитално моделиране, параметричен дизайн и производство в архитектурата, съобщиха от пресцентъра на ВСУ „Черноризец Храбър”.

Работилницата се организира от арх. Христо Топчиев, преподавател в университета, а тютори (консултанти) в тазгодишното издание са арх. Леонидас Патеракис, арх. Емил Бурулянов и арх. Христо Топчиев, магистри от Института по съвременна архитектура на Каталуня (IAAC).

Събитието е единствено по рода си в България и цели да въведе новите технологии и знания в архитектурното образование в България. По време на работилницата се изучават софтуерните продукти Rhinocerosи Grasshopper за дигитално моделиране и параметричен дизайн, които са широко използвани в архитектурните практики по света и дават възможност за проектиране на сгради с органична и сложна геометрия.

В събитието участват студенти, преподаватели и професионалисти в областта на архитектурата.

Специални участници в откриването на 5 юли бяха спонсори и дарители на работилницата от „Ксела” – България, „Оргахим” и „КадПойнт”, които представиха продуктовата си гама. Тяхната помощ се изразява в подкрепа с материали и знания, които студентите ще използват при изработването на  модел в реален мащаб.

Третото издание на работилницата е събитие с изключителна популярност сред студентите по архитектура и дизайн. За неговия успех свидетелства и факта, че заявките за участие надхвърлиха многократно допустимия брой на участниците.

Работилницата ще приключи на 11-ти юли с публично представяне на параметрично генерирана стена, построена в двора на Варненския свободен университет.

Споделете: