Провериха ремонтните дейности на пешеходната зона в района на зала „Христо Ботев“ в София

До момента са завършени ремонтните дейности по 22 вътрешно-квартални улици в столицата

Днес, 17 юли, кметът на столицата Йорданка Фандъкова провери ремонтните дейности в района на зала „Христо Ботев“, съобщиха от пресцентъра на общината.

„Изпълнява се цялостен ремонт на прилежащите пешеходни площи и тротоари към зала «Христо Ботев» в «Струдентски град» заедно с уличното осветление“, каза днес кметът на София при проверката.

Йорданка Фандъкова възложи да се разшири обхвата на ремонта на пешеходното пространство в частта между ул.»Университетски парк» и спортната зала, която е предоставена на Българската федерация по волейбол.

С ремонтна на прилежащите площи се оформя пешеходна зона около залата, ще бъдат обновени тротоарните настилки с унипаваж и асфалтови настилки. Ще бъдат ремонтирани бордюрите, паркинга с бетонно-тревни паркингелементи.

Осветлението пред зала „Христо Ботев” също ще бъде обновено – подменя се подземната инфраструктура и се монтират 9 нови осветителни тела по продължението на главната алея и страничните подходи към входа на залата.

Обновеното околно пространство ще допринесе за подобряване на средата за бъдещи спортни прояви, както за посетителите в спортната зала, така и за живещите в района.

С изпълнението на проекта Столична община подкрепя волейбола, посочи Фандъкова.

От миналата година започна цялостно изпълнение на ремонти на тротоари заедно с изграждането на улици. Около 40 км тротоари са обновени. Тази година от началото досега са ремонтирани приблизително 17 км тротоари. Обновени са участъци от бул.”Цар Освободител”, бул.”България”, бул.”Христо и Евлоги Георгиеви”, ул.”Хан Крум” и др. В момента се довършва ремонта по ул.”Иван Асен ІІ”.

От август се предвижда да започне ремонта на тротоарните настилки по ул.”Цар Иван Шишман”.

По програмата за текущ ремонт на улици са завършени ремонтните дейности по 22 вътрешно-квартални улици, посочи кметът Фандъкова. Тези улици са в районите „Овча купел”, „Слатина”, „Кремиковци” и други.

Предстои ремонт на още 6 улици в район „Витоша” и „Овча купел”.

Приключва процедурата за избор на изпълнител за ремонт на 25 улици. При приключване на процедурата за 12 от тях се предвижда строително-ремонтните работи да започнат средата на август.

На проверката на строителните работи присъстваха заместник-кметът на София Любомир Христов, кметът на район „Студентски” Димитър Дилчев, представители на Българската федерация по волейбол.

Споделете: