Провериха строителните дейности на бул. „Копенхаген“ в столицата

Новият булевард се изгражда с две платна в посока и с по три ленти за движение, както и с обособено трамвайно платно

Новият булевард се изгражда с две платна в посока и с по три ленти за движение, както и с обособено трамвайно платно

Днес, 11 октомври, кметът на София Йорданка Фандъкова провери изпълнението на изграждането на бул. „Копенхаген” и на ремонта на надлез „Цариградско шосе” при бул. „Копенхаген” , отклонението за Горубляне. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Строителната площадка на първия обекта бе открита на 4 септември, а на втория на 10 септември.

Изграждането на бул. „Копенхаген” се извършва по график, а при извършването на основния ремонт на надлеза по бул. „Цариградско шосе” има известно забавяне. Кметът поиска строителните дейности на надлеза да се ускорят като бъде включен допълнителен екип от строители.

Строителството на бул. „Копенхаген” в участъка от ул. „Обиколна” до ул. „Самоковско шосе” включа изграждане на нов път с две платна в посока и с по три ленти за движение и обособено трамвайно платно, тротоари, озеленяване, канализация и водоснабдяване, улично осветление.

Основният ремонт на надлеза на бул. „Цариградско шосе” при бул. „Копенхаген” включва усилване на плочата, полагане на нова хидроизолация и нова пътна настилка, ремонт на тротоарните конзоли и саниране на стълбовете и носещата конструкция на съоръжението.

Споделете: