Провериха строителството на на лот 4 от автомагистрала „Струма“

 struma

Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева и председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Стефан Чайков провериха строителните дейности на лот 4 Сандански – Кулата (от км 423+800 до км 438+500) от автомагистрала „Струма“, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“. Проектът се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз чрез ОП „Транспорт“ 2007-2013 г. и държавния бюджет.

Очаквам от строителите максимална мобилизация в работата си и обектът да бъде завършен до юли следващата година, каза министър Терзиева. Тя подчерта, че предстои възлагането на допълнителна обществена поръчка за изместване на инженерни мрежи и поради това обектът ще бъде завършен с 90 дни по-късно от предвиденото.

Инж. Чайков уточни, че към момента физическото изпълнение на обекта е около 30%, но при добра организация дейностите могат да бъдат изпълнени в определения срок.
Участъкът от Сандански до Кулата е с дължина 14,7 км. Изпълнител е „АКТОР” АСД. Стойността на договора е 67 176 000 лв. с ДДС. Строителният надзор осъществява „Пътинвестинженеринг” АД, чийто договор е 356 419,20 лв. с ДДС. Авторският надзор е на “Рутекс“ ООД, „Пътпроект“ ЕООД и „Трансконсулт-22“ ООД.

Споделете: